fbpx
Vendsyssel har fået et nyt fredet fortidsminde
13. januar 2020
Bevilling fra Nordea-fonden til udstillingen ”Vendsyssel Besat”
6. februar 2020
Vendsyssel har fået et nyt fredet fortidsminde
13. januar 2020
Bevilling fra Nordea-fonden til udstillingen ”Vendsyssel Besat”
6. februar 2020

Kæmpe Vinterferie i uge 7 og 8

Da vinterferien afholdes i både uge 7 og 8 rundt omkring i landet, har Vendsyssel Historiske Museum taget konsekvensen og afholder nu ferieaktiviteter for børn og voksen i begge uger. Programmet er identisk for begge uger, så det er nemt at overskue, og der er aktiviteter fra tirsdag til fredag.

Der er noget for alle på programmet på museet disse uger. Den Gamle Købmandsbutik er åben, og der er kreativt værksted. Man kan prøve at købe med rationsmærker, og se hvordan arkæologerne tømmer en urne fra oldtiden, samt tage en tur med metaldetektor i museumshaven. Man kan komme med ind på museet sent om aftenen, og høre uhyggelige historier fra lokalområdet, og man kan se små figurer blive skåret med motorsav. Der er gamle lege i haven, og man kan se hvordan de dygtige konservatorer bevarer et maleri.

Tirsdag-fredag kl. 11.00-15.00: Den Gamle Købmandsbutik ”Holger Jensen’s Eftf.” er åben. Kom forbi og gør en god handel og få en god snak med købmanden. Der kan bl.a. købes slik, ost og de legendariske Hartmann-spegepølser.

Tirsdag – fredag kl. 11.00-15.30: Kreativt værksted i den gamle præstegård i museumshaven med bl.a. gækkebreve, fastelavnsris og masker, uro af pil og perler, filt, voks, broderi, frottering, m.m. Torsdag bliver der fortalt historier om genstande fra museets samling i det kreative værksted. Materialepris 20 kr.

Tirsdag kl. 11.30-12.00: Sådan handlede man under besættelsen. I købmandsbutikken fortælles om rationering og erstatningsvarer og man kan prøve at se, hvad man kan får for sine rationeringsmærker (kan købes under disken i billetsalget).

Tirsdag kl. 13.00-15.30: Hvad gemmer urnen på? Museets arkæologer tømmer en af oldtidens urner, der er fundet ved en af udgravningerne i Vendsyssel. Hvilke skatte gemmer den mon på?

Onsdag kl. 13.00-15.00: Prøv at gå med metaldetektor i museumshaven. Der er garanti for at finde noget! Materialepris 20 kr.

Onsdag kl. 19.15 og 20.15: Nat på Museet. Gennem tiden har mange har fortalt, at der kommer mærkelige lyde fra Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring, når mørket falder på, men ingen har nogensinde turde se efter.

Torsdag fra kl. 13: Små træfigurer saves med motorsav. Oplev det flotte præcisionshåndværk, når det smukke små figurer saves ud og få en snak med Kent Holm Jensen fra Olmholm Woodcarving om processen.

Fredag kl. 13.00-15.30: Gamle lege i museumshaven. Hvis vejret tillader det, er der elastikhop, sjippetov, stylter, hinkesten, tøndebånd, og snorleg – ligesom for 125 år siden, hvor der var skolegård i museumshaven.

Fredag kl. 13.00-15.30: Sådan konserveres et maleri. Bevaringscenter Nord kommer forbi museet og malerikonservatoren arbejder med et maleri, der skal indgå i den kommende besættelsesudstilling. Se og hør om, hvordan det foregår.

Ret til ændringer forbeholdes. – Udeaktiviteter er afhængige af vejret