fbpx
Kæmpe Vinterferie i uge 7 og 8
31. januar 2020
Dokumentér din Corona-hverdag i Hjørring
17. marts 2020
Kæmpe Vinterferie i uge 7 og 8
31. januar 2020
Dokumentér din Corona-hverdag i Hjørring
17. marts 2020

Bevilling fra Nordea-fonden til udstillingen ”Vendsyssel Besat”

Endnu en gang har Vendsyssel Historiske Museum modtaget fondsmidler til at realisere sine udstillinger. Denne gang er det Nordeas lokalpulje, som har bevilget 35.000 kr. til udstillingen om besættelsen i Vendsyssel: ”Vendsyssel Besat”, som åbner den 9. april på museet i Hjørring. Sammen med en bevilling fra Region Nordjyllands lille Kulturpulje på 25.000 kr. er det en stor håndsrækning til udformning af den endelige udstilling.

Målet med udstillingen er, at den skal formidle lokal- og regionalhistoriske vinkler på besættelsestiden i landsdelen. Udstillingen kommer til at handle om hverdagen i den del af Danmark, der var strategisk vigtigst for den tyske besættelsesmagt. Vendsyssel var springbrættet til Norge og potentielt allieret invasionsområde med både mange tyske soldater, danske nazister og modstandsfolk som konsekvens. Udstillingen handler om at træffe valg for at få hverdagen og sameksistensen til at fungere.

Støtten fra fondene skal bl.a. gå til de materialer, der skal anvendes til udstillingen, herunder interaktive skærme og udstillingsmontrer. Et eksempel på dette er opbygningen af en bunker i udstillingen, i hvis indre publikum interaktivt kan søge informationer om de utallige bunkere, der ligger langs Vendsyssels strande.

Udstillingen er en del af en større satsning på formidlingen af besættelsen i Vendsyssel, som også rummer en foredragsrække her i foråret med fokus også på tidens litteratur og musik.