BUNKERMUSEET - 10. BATTERI

10. batteri er Danmarks mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Det ligger i et prægtigt naturområde ved Hirtshals Fyr og dækker et område på 450 x 750 meter. Området indeholder 3.5 km løbegrave, som forbinder 69 bunkere. I en mandskabsbunker er der indrettet en informationsudstilling, der fortæller om 10. batteri og Hirtshals under besættelsen, og i andre bunkere har man genskabt den oprindelige indretning.

Et besøg på Bunkermuseet er en mulighed for at få indblik i det daglige liv i og omkring bunkerne, og man kan opleve et vigtigt stykke nyere dansk kulturhistorie.

GUIDEDE OMVISNINGER:

I skolernes sommer- og efterårsferie er der guidede omvisninger. Se åbningstider mv HER.


Læs historien bag 10. batteri HER

På museumsområdet ligger Hirtshals Fyr, hvorfra man i fyrets åbningstid kan skue ud over det enorme fæstningsværk og få et overblik over anlæggets opbygning.

Al færdsel på området sker på EGET ansvar!

Følg de afmærkede stier ved færdsel på museumsområdet.

Omvisninger

I højsæsonen - skolernes sommerferie og efterårsferie i uge 42 - er der offentlige omvisninger i anlægget. Turen varer ca. halvanden time.

Derudover er det muligt, året rundt, at bestille en omvisning. Museets omviser vil vise rundt i anlægget, fortælle om 2. verdenskrig og hele bunkerbyggeriet ved Hirtshals.

For nærmere oplysninger og bestilling af en omvisning, kontakt Vendsyssel Historiske Museum enten pr. telefon 96 24 10 50 eller pr. mail


Bunkermuseet
Fyret 2
9850 Hirtshals
vhm@vhm.dk
xxx
Yderligere oplysninger vedr. Bunkermuseet, kontakt: Vendsyssel Historiske Museum: tlf. 96 24 10 50

Booking af omvisninger og lejrskoler: vhm@vhm.dk