FIRE MUSEER I VENDSYSSEL - 1000 OPLEVELSER

Med fire forskellige udstillingssteder i hele Vendsyssel, har Vendsyssel Historiske Museum det absolutte bedste og bredeste historiske tilbud til dig der gerne vil vide hvor vi kommer fra.

På hovedmuseet i Hjørring kan du følge livets gang og udvikling fra 30.000 år tilbage i tiden og op til i dag, via den permanente oldtidsudstilling, og de skiftende særudstillinger. På Historisk Arkiv kan du finde oplysninger om personer, ejendomme og begivenheder.

I Hirtshals har vi Hirtshals Museum, der fortæller om fiskerbyens historie og position som knudepunkt for handel med Norge, og på Bunkermuseet kan du gå på opdagelse i tyskerne bunkersystemer fra 2. Verdenskrig. Du kan lære om skudehandel i Tornby, og i Mosbjerg kan du opleve landmandslivet fra starten af 1900-tallet.

Vendsyssel Historiske Museum

Hovedmuseet i hjertet af det gamle Hjørring, der fortæller historierne om livet i den nordlige del af Danmark fra 30.000 år tilbage i tiden, og op til i går. Stor oldtidsudstilling, og masser af små spændende særudstillinger.

Se mere HER

Historisk Arkiv

Historisk Arkiv indeholder materiale og oplysninger om byens og egnens historie, som er blevet samlet gennem generationer til gavn for alle, som i dag har brug for historiske oplysninger.

Se mere HER

Hirtshals Museum

Hirtshals er en vidunderlig by og det er en sand fornøjelse at kunne få lov til at fortælle om byens identitet. Det gør vi på Hirtshals Museum. En stor fortælling ligger i havnen. Uden den, ingen by. Derfor er historien om Ingeniør Fibigers fantastiske havnebyggeri i 1900-tallets første årtier, den fysiske kerne i Hirtshals.

Se mere HER

Bunkermuseet

Bunkermuseet i Hirtshals er Danmarks eneste udgravede, komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig, som er åben for publikum. Museet består af 54 udgravede bunkere samt mange kanon-, morter- og maskingeværstillinger.

Se mere HER

Landskabs- og landbrugsmuseet

Museets afdeling i Mosbjerg omfatter to statsejede landbrugsejendomme, Bjørnager og Højen, som ligger i et smukt og storslået landskab med høje bakker og dybe slugter.

Se mere HER

Tornby skudehandel - MIDLERTIDIGT LUKKET

MIDLERTIDIGT LUKKET PGA OMBYGNING. Ved det gamle skudehandlerpakhus på Tornby Strand findes en plancheudstilling, hvor der fortælles om skudehandel og om bjergningsvirksomhed ved kysten.

 

Se mere HER