FIRE MUSEER I VENDSYSSEL - 1000 OPLEVELSER

Med fire forskellige udstillingssteder i hele Vendsyssel, har Vendsyssel Historiske Museum det absolutte bedste og bredeste historiske tilbud til dig der gerne vil vide hvor vi kommer fra.

På hovedmuseet i Hjørring kan du følge livets gang og udvikling fra 30.000 år tilbage i tiden og op til i dag, via den permanente oldtidsudstilling, og de skiftende særudstillinger. I Hirtshals har vi Hirtshals Museum, der fortæller om fiskerbyens historie og position som knudepunkt for handel med Norge, og på Bunkermuseet kan du gå på opdagelse i tyskerne bunkersystemer fra 2. Verdenskrig. I Mosbjerg kan du opleve landmandslivet fra starten af 1900-tallet.

Vendsyssel Historiske Museum

Hovedmuseet i hjertet af det gamle Hjørring, der fortæller historierne om livet i den nordlige del af Danmark fra 30.000 år tilbage i tiden, og op til i går. Stor oldtidsudstilling, og masser af spændende særudstillinger.

Se mere HER

Se udstillinger HER

Hirtshals Museum

En stor fortælling ligger i Hirtshals havn. Uden den, ingen by. Derfor er historien om Ingeniør Fibigers fantastiske havnebyggeri i 1900-tallets første årtier, den fysiske kerne i Hirtshals.

Se mere HER

Bunkermuseet

Bunkermuseet i Hirtshals er Danmarks eneste udgravede, komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig, som er åben for publikum. Museet består af 54 udgravede bunkere samt mange kanon-, morter- og maskingeværstillinger.

Se mere HER

Landskabs- og landbrugsmuseet

Museets afdeling i Mosbjerg omfatter to statsejede landbrugsejendomme, Bjørnager og Højen, som ligger i et smukt og storslået landskab med høje bakker og dybe slugter.

Se mere HER