Giv et bidrag til Vendsyssel Historiske Museums gavefond

Vi opfordrer nu medlemmer af Museumsforeningen og alle andre interesserede til at give 200 kr. til en særlig gavefond – og gaven kan trækkes fra i skat. Gavebeløbene vil sikre, at museet kan få meget mere moms refunderet.

Det er en statslig momskompensationsordning, som betyder, at kulturinstitutioner kan få mere moms tilbageført. De almindelige momsregler refunderer omkring 16-18 procentpoint af de 25%, som betales i moms. Ved at være med i momskompensationsordningen kan museet få det meste af den resterende moms tilbage.

Betingelsen er, at der er mindst 100 personer, som hvert år giver mindst 200 kr. i gave til museet. Det er også en betingelse, at man oplyser navn og adresse. Ønsker man desuden, at SKAT automatisk sætter beløbet ind på selvangivelsen, skal man også oplyse sit CPR-nr.

Selve gavebeløbet vil blive lagt i en pulje til brug som grundkapital for museets kommende projekter. Anvendelsen af kapitalen vil blive besluttet i fællesskab mellem museets ledelse og bestyrelse.

Hvad gør man, hvis man ønsker at støtte museet?

Man kan vælge en af to muligheder:
- Enten at indsætte beløbet direkte på museets konto, reg.nr. 7370, kontonr. 2630952,
- Eller bruge Mobilepay, tlf. nr. 874321.

SIDSTE CHANCE FOR DELTAGELSE: 31. DECEMBER 2024

Det er meget vigtigt, at man oplyser navn og adresse, og mærker indbetalingen med ”GAVEFOND”. Ønsker man at få skattefradrag, skal man også oplyse CPR-nr.