UDSTILLINGER
Her kan du se hvilke udstillinger du kan opleve, når du besøger Vendsyssel Historiske Museum i Museumsgade 3 i Hjørring.Vendsyssel Besat
Den 9. april 1940 besatte tyske tropper Vendsyssel – en landsdel, der skulle vise sig at være af væsentlig strategisk betydning for besættelsesmagten. De næste fem mørke år skulle besættelsesstyrkerne og vendelboerne få en fælles hverdag til at fungere. Gennem en række nedslag fortæller udstillingen ”Vendsyssel Besat” om besættelsen 1940-1945.
Se mere HER

Hjørring på de Skrå Brædder - Teaterliv i Hjørring
I Hjørring er der en lang teatertradition. I anledning af børneteaterfestivallen ”Aprilfestival” åbner Vendsyssel Historiske Museum udstillingen ”Hjørring på de skrå brædder – teaterliv i Hjørring”, der fortæller om næsten 200 års teaterhistorie i byen. Der fortælles om de første forestillinger i det gamle rådhus, hvor byens bedre borgerskab førte sig frem som amatørskuespillere og hvor de primitive bænke braste sammen under madammerne, når disse vred sig af grin. Der fortælles også om de morsomme teaterbasarer, der samlede penge ind til en stor og moderne teatersal på Hotel du Nord, der siden brændte og blev genopført som Vendelbohus.
Se mere HER

775 - Det vi var stolte af
Vendsyssel Historiske Museum runder Hjørrings 775års købstadsjubilæum af med at åbne udstillingen ”775 - Det vi var stolte af”. Udstillingen viser nedslag i mere end 775års Hjørring-historie. Her fortælles om stolte og mindre stolte årstal i byens historie. Der er både fokus på de tidlige bosættelser, fremgang i middelalderen med købstadsrettigheder til følge og nedgangstider med pest, brande og besættelser. Krisetiderne er dog med til at fortælle byens stolte historie. Selvfølgelig rejste Hjørring sig igen og blev et regionalt centrum og hovedby i Hjørring Amt med apotek, posthus og hurtigt voksende virksomheder.
Se mere HER

Skattekisten - 125 års jubilæumsudstilling
Udstillingen er kernen i VHM`s nuværende serie af udstillinger. Det er her, trådene bindes sammen fra egnen. Og hvilke tråde. Mange historier fortælles levende og godt af museets medarbejdere på infoskærme. Der er også eksempler på det gamle vendelbomål. Tag hørebøfferne på og se om du eller dine børn kan følge med og forstå. Genstande fra før og nu, høj og lav fortæller om det liv, der er levet her i Vendsyssels gennem århundreder, sågar årtusinder.
Se mere HER

Oldtidsudstillingen
Udstillingen er opdelt i oldtidens forskellige perioder – sten- bronze- og jernalder – og fortæller historien om, hvordan det vendsysselske landskab og samfund ændrede sig fra de ældste tider og indtil oldtidens slutning – hvad levede man af, hvordan boede man og hvad troede man på? Gennem museets udstilling af flintredskaber, smykker, våben, keramik og offerfund kommer man helt tæt på fortidens menneske.
Se mere HER

Museumshaven og Urtehaven
Museumshaven, og især Urtehaven, er et besøg på museet værd i sig selv i sommermånederne. I haven kan man se stendysser fra stenalderen, og i urtehaven kan man se det store udvalg af lægeurter fra en svunden tid.
Se mere HER

Den Gamle Købmandsbutik
Her kan du gå på opdagelse i en købmandsbutik som den så ud i 1950'ernes Hjørring.
Butikken er åben og betjent i skolernes ferier.
Se mere HER
