fbpx

UDSTILLINGER

Her kan du se hvilke udstillinger du kan opleve, når du besøger Vendsyssel Historiske Museum i Museumsgade 3 i Hjørring.
Dødens Teater

”Dødens Teater” – om jernalderens mosefund fra Vendsyssel. Gennem mere end 10 store rum i den gamle ”Provstegård” foldes fortællingen om moseofringerne ud, og vi kommer som nutidsmennesker helt tæt på det store drama, som har udfoldet sig omkring disse menneskers liv og død for mere end 2000 år siden.

Se mere HER
Vendsyssel Besat

Den 9. april 1940 besatte tyske tropper Vendsyssel – en landsdel, der skulle vise sig at være af væsentlig strategisk betydning for besættelsesmagten. De næste fem mørke år skulle besættelsesstyrkerne og vendelboerne få en fælles hverdag til at fungere. Gennem en række nedslag fortæller udstillingen ”Vendsyssel Besat” om besættelsen 1940-1945.

Se mere HER
Hjørring på de Skrå Brædder - Teaterliv i Hjørring

I Hjørring er der en lang teatertradition. I anledning af børneteaterfestivallen ”Aprilfestival” åbner Vendsyssel Historiske Museum udstillingen ”Hjørring på de skrå brædder – teaterliv i Hjørring”, der fortæller om næsten 200 års teaterhistorie i byen. Der fortælles om de første forestillinger i det gamle rådhus, hvor byens bedre borgerskab førte sig frem som amatørskuespillere og hvor de primitive bænke braste sammen under madammerne, når disse vred sig af grin. Der fortælles også om de morsomme teaterbasarer, der samlede penge ind til en stor og moderne teatersal på Hotel du Nord, der siden brændte og blev genopført som Vendelbohus.

Se mere HER
775 - Det vi var stolte af

Vendsyssel Historiske Museum runder Hjørrings 775års købstadsjubilæum af med at åbne udstillingen ”775 - Det vi var stolte af”. Udstillingen viser nedslag i mere end 775års Hjørring-historie. Her fortælles om stolte og mindre stolte årstal i byens historie. Der er både fokus på de tidlige bosættelser, fremgang i middelalderen med købstadsrettigheder til følge og nedgangstider med pest, brande og besættelser. Krisetiderne er dog med til at fortælle byens stolte historie. Selvfølgelig rejste Hjørring sig igen og blev et regionalt centrum og hovedby i Hjørring Amt med apotek, posthus og hurtigt voksende virksomheder.

Se mere HER
Skattekisten - 125 års jubilæumsudstilling

Udstillingen er kernen i VHM`s nuværende serie af udstillinger. Det er her, trådene bindes sammen fra egnen. Og hvilke tråde. Mange historier fortælles levende og godt af museets medarbejdere på infoskærme. Der er også eksempler på det gamle vendelbomål. Tag hørebøfferne på og se om du eller dine børn kan følge med og forstå. Genstande fra før og nu, høj og lav fortæller om det liv, der er levet her i Vendsyssels gennem århundreder, sågar årtusinder. Se mere HER
Oldtidsudstillingen

Udstillingen er opdelt i oldtidens forskellige perioder – sten- bronze- og jernalder – og fortæller historien om, hvordan det vendsysselske landskab og samfund ændrede sig fra de ældste tider og indtil oldtidens slutning – hvad levede man af, hvordan boede man og hvad troede man på? Gennem museets udstilling af flintredskaber, smykker, våben, keramik og offerfund kommer man helt tæt på fortidens menneske.

Se mere HER
Museumshaven og Urtehaven

Museumshaven, og især Urtehaven, er et besøg på museet værd i sig selv i sommermånederne. I haven kan man se stendysser fra stenalderen, og i urtehaven kan man se det store udvalg af lægeurter fra en svunden tid.

Se mere HER
Den Gamle Købmandsbutik

Her kan du gå på opdagelse i en købmandsbutik som den så ud i 1950'ernes Hjørring.

Butikken er åben og betjent i skolernes ferier.

Se mere HER
X