Kartoffeldag i Mosbjerg

Næste Kartoffeldag: 16. oktober 2024

Kartoflen spiller hovedrollen, når dørene slås op for den årlige KARTOFFELDAG onsdag i skolernes efterårsferie uge 42 i Mosbjerg.

Dagen er kulminationen på årets arbejde i markerne og i køkkenhaven ved Husmandsstedet, da det er på denne dag, hvor kartoflerne og roerne i marken og grøntsagerne fra køkkenhaven skal op af jorden og videre ud til forbrugerne – nemlig museets gæster.

Kartoffeldagen er en god og festlig afslutning på meget af det arbejde, der har været udført af bl.a. de frivillige i Havelauget helt siden foråret, og mange af museets gæster har det da også som en årlig tradition, at de skal i marken med børn og børnebørn for at grave kartofler op og deltage i de mange andre aktiviteter på museet, hvoraf mange selvfølgelig involverer kartofler.  

Her kan man besøge familierne i husmandsstedet, der laver smagsprøver på gammeldags kartoffelretter, man kan studere gamle kartoffelsorter, lave kartoffeltryk, smage frisklavede kartoffelchips, skyde med kartoffelbøsse, bygge kartoffeltårne, høre om kartoflens historie og se tegnefilmen ”Eventyret om den vidunderlige kartoffel”.

Der er selvfølgelig også mange andre efterårsaktiviteter på Kartoffeldagen. Man kan skære sin egen roelygte, lave hyldefløjter, bage snobrød ved bålet, se på gamle landbrugsmaskiner, halmbinding, overvære Bilauget arbejde med honning, presse sine medbragte æbler til most, der fragtes hjem i egne medbragte beholdere og meget meget mere.

Nedtælling til næste KARTOFFELDAG: 

00

dage


00

timer


00

minutter


00

sekunder