fbpx
430.000 kr til kronikere, borgere med stress, angst og depression
6. marts 2019
VHM får 100.000 til ny udstilling
5. august 2019
430.000 kr til kronikere, borgere med stress, angst og depression
6. marts 2019
VHM får 100.000 til ny udstilling
5. august 2019

3 forskellige omvisninger på Bunkermuseet

40 - Bunkermuseet nyhed

Byjubilæum på Bunkermuseet

I anledning af Hirtshals 100års byjubilæum afholder Vendsyssel Historiske Museum tre særlige temaomvisninger på Bunkermuseet. Det foregår tirsdag, onsdag og torsdag den 18., 19., og 20. juni kl. 19.00. Hver aften er der et NYT tema rundt om det tyske 10. Batteri, der belyses.

TIRSDAG den 18. JUNI fortæller Jens-Christian Hansen om, hvorfor der blev bygget bunkere i Hirtshals og hvorfor Hirtshals lå centralt i forhold til det enorme fæstningsanlæg ”Atlantvolden”, der bestod af bunkere fra Nordkap til den spanske grænse. Publikum har også mulighed for at gå i ørkenræven Erwin Rommels fodspor, der besøgte stillingen i december 1943.

ONSDAG den 19. JUNI fortæller Stig Christensen om hverdagen for soldaterne i det enorme bunkeranlæg og de mange forskellige bunkeres funktioner. Her er der mulighed for både at se resterne af generatoranlægget, der drev den avancerede radar såvel som nogle af de bunkere, der var nødvendige for at få dagligdagen til at hænge sammen i stillingen; herunder mandskabsbunkere, køkkenbunkeren og sanitetsbunkeren.

TORSDAG den 20. JUNI fortæller Flemming Hammer fra Bunkergruppen Hirtshals om gruppens arbejde med at vedligeholde de mange bunkere og hvad der egentligt skulle til for at få det tilgroede landskab til at blive et ”frilandsmuseum” med fokus på kystbefæstningen under Anden Verdenskrig.

Pris for deltagelse er 50 kr. for voksne, børn under 18 år er gratis. Man skal huske fornuftigt tøj og fodtøj, der en stor del af omvisningerne vil foregå udendørs med mulighed for at opleve den smukke natur.