fbpx
05 – Et lille stykke Anden Verdenskrig
15. april 2020
07 – Højstolen fra loftet
30. april 2020
05 – Et lille stykke Anden Verdenskrig
15. april 2020
07 – Højstolen fra loftet
30. april 2020

06 – En jernbaneskinne

Bent, 62, pensioneret seniorsergent, nytilflytter til Hjørring:

“Jernbaneskinnen stammer fra Hjørring-Løkken-Aabybrobanen, hvor min mor var den sidste ekspeditrice på Ingstrup Station fra 1955 til banen lukkede i 1963.

Min storebror og jeg blev født på stationen i hhv. 1955 og 1957, og er de sidste, der blev født på stationen, mens den stadig var aktiv.

Min første erindring jeg har, er fra en varm sommerdag, hvor jeg fik et “lift” med “motorvognen” til Aalbybro, hvor lokomotivføreren delte sin kaffe med mælk med mig, inden vi begge fik en middagslur på de brune lædersæder i kabinen.

Også turene til Hjørring stående på en taburet i førerkabinen på det røde diesel-lokomotiv, med opgaven at trække i snoren til hornet, hver gang vi kom til et “Giv Agt”-skilt, har sat sig et varigt minde.

Som et lille kuriosum benyttede min far jernbanestykket som en lille ambolt op gennem 1960´erne. Nu står det nylakeret til pynt på min reol. I øvrigt sammen med et “Giv Agt”-skilt og en isolator fra en linie-telefonmast.

På luftfotoet figurerer min mor foran Ingstrup Station, let foroverbøjet (måske ved at samle noget op). Mine søskende og jeg står ved hjørnet ved de offentlige toiletter. Min storesøster Britta vinker til eller peger på fotoflyet, jeg står i midten og min storebror Bjarne til sidst. Jeg vil tro, at billedet er fra 1962 (jeg bedømmer mig selv til at være ca. 5 år på billedet). De to arbejdere på billedet er kommet til stationen på deres skinnecykler, som er parkeret lige nord for læsserampen ved pakhuset.

På ejendommen øverst til højre boede Martin og Kirstine. Her hentede vi frisk mælk hver dag. I det hvide hus på vejen mod stationen boede “Sålmager-Jørn” og Mie, som var barnepige for os, når vores forældre passede forsamligshuset i Ingstrup.”

>> SE FLERE HISTORIER I ONLINEUDSTILLINGEN “MIT MUSEUM” HER!!!