fbpx
08 – Tækkenål fra barndomshjemmet på Ærø
6. maj 2020
10 – Det Gamle Køkken
17. august 2020
08 – Tækkenål fra barndomshjemmet på Ærø
6. maj 2020
10 – Det Gamle Køkken
17. august 2020

09 – Sybordet

Rikke, 47 år, Arkæologisk assistent og håndarbejdsformidler:

“En af mine ting som gemmer på en særlig historie for mig, er mit fine sybord. På en og samme tid er det symbolet for rigtig mange ting for mig.

Jeg mener at vide at bordet nok er købt engang i 1950 – 1960, muligvis i Sindal. Med sikkerhed ved jeg at det var fast inventar hos min mormor og morfar hele min barndom og jeg er vokset op med det bord som en del af en dejlig base hos disse to dejlige mennesker. Bordet hørte uløseligt sammen med min mormor da det var her hun opbevarede sine nørklerier, strikketøj og værktøj til dette. Hun lærte mig at strikke, med sit tålmodige væsen, allerede før jeg startede rigtigt i skole, og min glæde ved håndarbejde har jeg fra hende.

Da hun desværre gik bort i 2010 var jeg glad for at kunne overtage sybordet. Rent praktisk fungerer det i dag stadig som nørklebord, og da jeg strikker og hækler rigtig meget, bruger jeg det hver dag. Det minder mig om min mormor, hver gang jeg skal finde en saks, et fingerbøl (som også var hendes) eller andet jeg skal bruge.

I bordet er der en skuffe til småting og en flettet kurveskuffe til garn. Jeg strikker eller hækler hver dag, jeg lærer stadig nye teknikker, selvom jeg har nørklet i godt og vel 40 år efterhånden.

Det er både praktisk at kunne lave ting selv, det er spændende og samtidig er det utroligt afslappende. Jeg nørkler for mig selv eller sammen med andre. Jeg udtænker opskrifter, afprøver ideer, lærer fra mig, hvis der er nogen der gerne vil lære enten at strikke eller hækle. Håndarbejde er min passion, mit kreative frirum og samtidig også en måde at knytte nye bånd og have forskellige sociale relationer på.

Tænk at alt det kan rummes, eller hvertfald symboliseres i et lille møbel.”

>> SE FLERE HISTORIER I ONLINEUDSTILLINGEN “MIT MUSEUM” HER!!!