fbpx
01 – Kims bibel
3. april 2020
03 – Den tilsandede Kirke
8. april 2020
01 – Kims bibel
3. april 2020
03 – Den tilsandede Kirke
8. april 2020

02 – Forlovelsesgaven

Vivi, 72 år, pensionist fra Østervrå, formand for Østervrå Lokalhistoriske Forening, frivillig kustode og omviser på Sæbygaard:

I 1916 var min bedstefar (1889-1974) skræddersvend i Ringsholthus, og min bedstemor (1891-1978) tjente på en gård i Vester Hørby.

1. november 1916 cykler min bedstefar af sted fra Ringsholthus mod Vester Hørby, for at forlove sig med min bedstemor.

Han stopper på vejen ved “brudesengen” lige før gården Nyholm. “Brudesengen” er en lavning ved siden af vejen med nogle træer, hvor et brudepar engang kørte løbsk med deres hestevogn. Her tager bedstefar et lommetørklæde op af lommen for at pudse næse, og er så uheldig at tabe den forlovelsesring han har i lommen til min bedstemor. Han kan ikke finde den på grusvejen, og er nødt til at cykle videre til besøget hos bedstemor.

De bliver så forlovet uden at bedstemor får en ring på. Men bedstefar har denne fine skål med til bedstemor, som hun bliver meget glad for.

Da bedstefar cykler hjem igen, tager han igen holdt ved brudesengen, og er så heldig at månen er kommet frem og lyser på forlovelsesringen, så han finder den, og bliver meget glad.

Næste gang de så hinanden blev de forlovet med ring.

Skålen gik i arv til min mor Anna, som var deres ældste datter, og så har jeg arvet den efter min mor.

>> SE FLERE HISTORIER I ONLINEUDSTILLINGEN “MIT MUSEUM” HER!!!