fbpx
European Bunker Day 2018
25. maj 2018
Tour auf Deutsch – Bunkermuseet
28. juni 2018
European Bunker Day 2018
25. maj 2018
Tour auf Deutsch – Bunkermuseet
28. juni 2018

Japansk strikke-besøg på museet

04

Der er fint besøg fra Solens Rige i dag på Vendsyssel Historiske Museum. Vi har nemlig besøg af en flok japanske strikkeentusiaster.

Vendsyssel Historiske Museum er kendt for sin historiske tekstilsamling, der bl.a. byder på nogle meget fine strikkede gamle beklædningsgenstande. Sammen med den kendte kunsthåndværker Marianne Isager fra Tversted er museet nu gået sammen om at få de historiske strikkemønstre frem i lyset.

Blandt andet er en af museets strikkede empirekjoler blevet gendesignet af Marianne Isager til hendes nye bog.

Samarbejdet med Marianne Isager har medført stor international opmærksomhed om museets unikke strikkede tekstiler og de gamle mønstre. De japanske strikkeentusiaster gæster således museet for at blive præsenteret for ti af museets fineste strikkede beklædningsgenstande.

Tanken er, at japanerne med udgangspunkt i de historiske tekstiler genfortolker mønstrene og laver nye strikkeopskrifter hjemme i Japan.

”Vi er glade for, at samarbejdet med Marianne Isager om at formidle og tilgængeliggøre strikningens kulturhistorie har fået en sådan international opmærksomhed, at vi nu får gæster helt fra Japan” udtaler museumsinspektør Jens-Christian Hansen, der også glæder sig over potentialet i fremtidige samarbejder med Marianne Isager om formidling af tekstilsamlingen.

Flere besøg fra udlandet er således allerede planlagt, bl.a. gæster tyske strikkere museet i august.

Som man kan se var TV2 Nord også på besøg, så hold lige øje med lokalnyhederne i aften.