fbpx
Sommerferie 2023 – for børn og voksne
22. juni 2023
Høstdag i Mosbjerg 2023
4. august 2023
Sommerferie 2023 – for børn og voksne
22. juni 2023
Høstdag i Mosbjerg 2023
4. august 2023

Hvilken historisk kvinde fortjener en mindesten i Sct. Knuds Kilde?

I Sct. Knuds Kilde i Hjørring står der en lang række mindesten sat op i perioden fra 1909 til 2005. Langt de fleste blev sat op i 1909 af tandlæge og daværende museumsleder for Vendsyssel Historiske Museum Jørgen Jakob Lønborg Friis. De mange mindesten er rejst over ”Vendelboernes Mærkedage og bekendte Mænd fødte i Vendsyssel”, som der står på den første sten.

Intet sted er der dog opsat en sten for en kvinde. Det vil den lokale afdeling af Soroptimisterne i Hjørring gerne ændre på. Soroptimisterne er en del af et internationalt netværk af kvinder i erhverv med 1600 medlemmer i Danmark. Her arbejder man netop for kvinder og børns rettigheder. Så kan det passe, at der ikke er en historisk kvinde fra Hjørring og omegn, som fortjener en mindesten?

En lille gruppe har derfor sat sig for at finde frem til den kvinde, som skal markeres med en sten i kilden. Men de har brug for hjælp. Arbejdsgruppen rækker derfor ud til offentligheden og spørger: Hvilken kvinde fortjener en mindesten?

Kriterierne er enkle: Det skal være en afdød kvinde fra Hjørring Kommune, som gennem sit virke har fortjent at blive mindet i Sct. Knuds Kilde.

Send en kort begrundelse til museets direktør Anne Dorthe Holm på mail: adh@vhm.dk senest den 1. september!