fbpx
Sidste chance for at se den gamle bronzealderudstillingen
4. maj 2023
Tag på sommerferie 100 år tilbage i tiden – i Mosbjerg.
22. juni 2023
Sidste chance for at se den gamle bronzealderudstillingen
4. maj 2023
Tag på sommerferie 100 år tilbage i tiden – i Mosbjerg.
22. juni 2023

Høstdag 2023 – 13. august i Mosbjerg

Traditionen tro bydes gæsterne på Landskabs- og Landbrugsmuseet velkommen til høstdag den anden søndag i august – en dag hvor der vil summe af liv; I marken bliver der høstet på gammeldags maner med le, segl, selvbinder og en ældre mejetærsker. Museets gamle tærskeværk og renseværk vil også blive taget i brug, hvis vejret tillader det.  I og omkring husmandsstedet kan man se mælkekontrollanten og rebslageren arbejde alt imens Havelauget arbejder i køkkenhaven. Der bliver bundet halmsko, danset folkedans, sunget høstsange, udstillet gamle traktorer og fra køkkenet breder duften sig af gammeldags varm mad, når frokosten bliver tilberedt på det gamle brændekomfur til de hårdt arbejdende høstfolk i marken.

I laden kan man se hvordan bilauget høster honning fra bigården og købe sig et glas af den søde, gyldne masse med sig hjem, ligesom vi får besøg af flere lokale fødevareproducenter som f.eks. Lykkesholm Æbler og Høsten Torp Røgeri.

Vi fokuserer ud over høst også på temaet KORN, og derfor får vi bl.a. besøg af Kornkaravanen fra Kornets Hus. Man kan i kornværkstedet bl.a. smage på grød, male mel, valse havregryn, bage snobrød og så kan man smage på noget, der kribler og krabler! Tør du smage på vores lækre insekter? Eller tør din mor og far putte orme og græshopper i munden?

Man kan også bruge dagen på at lege gamle lege, på ponyridning og hestevognskørsel, så ingen kommer til at kede sig på denne festlige dag, hvor der sker meget mere, end hvad der her er plads til at liste op.

Vi på museet glæder os til at byde jer velkommen til Landskabs- og Landbrugsmuseet til en festlig dag i høstens og kornets tegn søndag den 13. august fra kl. 10-16.