fbpx
Ungt par fra Tårs vinder Bryllup i Vendsyssel
11. oktober 2016
Historisk Arkiv holder lukket uge 46
10. november 2016
Ungt par fra Tårs vinder Bryllup i Vendsyssel
11. oktober 2016
Historisk Arkiv holder lukket uge 46
10. november 2016

Efterårsferie for store og små

Keramikovn

Efterårsferien er over os, og skolerne holder lukket. Det betyder som altid ekstra mange aktiviteter for både store og små på Vendsyssel Historiske Museum – både i Hjørring, Hirtshals og Mosbjerg.


HJØRRING: I Hjørring kan du opleve noget så unikt som en live-udgravning af en 2000 år gammel keramikovn. Ovnen blev fundet i foråret ved Brønderslev, men i stedet for at blive undersøgt på stedet, blev den gravet op i ét stort tonstungt stykke, som nu møjsommeligt bliver udgravet og undersøgt. Gad vide hvad ovnen indeholder af spændende ting? Dette er en hel unik mulighed for at kigge en arkæolog over skulderen.

Mandag kan du komme til en sjov ”stærk-mands-opvisning”, hvor tre af Vendsyssels stærkeste mænd viser deres bøffer frem, og løfter på urimelige tunge genstande. Kan du f.eks. løfte et betonkors på 177 kg? Det kan de! Eller hvad med store træstammer?! Kom og se hvor stærk man kan blive, hvis man spiser sin morgenmad! Showet varer to timer, fra kl. 13.30.

Onsdag har museet besøg af en møntekspert, der viser frem af sin personlige og meget spændende samling af ”betalingsgenstande” fra hele verden – lige fra alm. mønter til eksotiske perlekæder og asiatiske mønter af presset te.

Den gamle købmandsbutik er ligeledes åben hver dag.

SE HELE PROGRAMMET HER


MOSBJERG: Om onsdagen afholder vi den store traditionsrige Kartoffeldag i Mosbjerg fra kl. 10 til 16. Dagen er tætpakket med nye sjove og spændende tilbud. Du kan f.eks. komme og smage på insekter! Det siges at insekterne er ”det danske køkkens nye kartoffel”. Kan det være sandt? Kom og smag, og bedøm selv.

Et æble er ikke bare et æble. På museet har vi hele 13 forskellige sorter – smag på dem alle, og find din favorit. Vi finder også æblepresseren frem, så hvis du medtager egne æbler, kan du få dem presset til den skønneste most.

Der er masser af aktiviteter til både børn og voksne. Skyd med kartoffelbøsser, lav snobrød over bål, leg gammeldags lege, hør historier ved pejsen, lav kartoffeltryk og se filmen ”Eventyret om den vidunderlige kartoffel”. Du kan også møde bi-lauget, der vil fortælle om bier og deres arbejde med dem, eller gå tur med gartneren i æblelunden.

SE HELE PROGRAMMET HER


HIRTSHALS: Alle hverdage i efterårsferien kan du blive klogere på de tyske bunkeranlæg i Hirtshals, som var meget stærkt befæstet under 2. verdenskrig. Kom med rundt på nogle af de 70 lokaliteter, der er i tyskernes gamle 10. Batteri – vi kommer forbi udstillinger i beboelsesbunkere, hospitals- og køkkenbunker og meget mere. Vi vil på omvisningen også færdes i løbegravene mellem bunkerne og måske få en fornemmelse af, hvordan det var at være tysk soldat i dette lille hjørne af den store krig.

SE HELE PROGRAMMET HER