fbpx
Hjørring Julemarked 2022
14. november 2022
Åbning af “I Skyggen”
13. marts 2023
Hjørring Julemarked 2022
14. november 2022
Åbning af “I Skyggen”
13. marts 2023

Vinterferie 2023

Med vinterferiens uge 7 og 8 er der rig mulighed for at kigge forbi Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring og få en god og hyggelig oplevelse sammen med familien. Alle hverdagene vil det summe af liv på museet i Hjørring.

Se museets mange udstillinger HER.

I løbet af begge uger kan man hilse på købmændene i den hyggelige museumsbutik. Her kan der købes slik og sukkerkringler, og man kan få en god snak med købmændene. Er man til de indendørs, kreative sysler, kan man alle dage i begge uger dekorere sin egen æske til hemmelige ting eller lave en fastelavnsmaske eller et fastelavnsris. Velegnet til børn i alderen 6-12 år.

Om mandagen i begge uger kan man komme med på en rundvisning for børn i alderen 5-12 år. Man kan høre om, hvordan det var at være barn på oldeforældrenes tid. Hvad legede man med dengang, og hvordan oplevede de 2. Verdenskrig? Udenfor er der onsdag kl. 13-15 mulighed for at søge med detektor i museumshaven og lede efter ting i jorden. Der er en lille ting til finderen…

Torsdag kan man fra kl. 13-14 besøge museets skolestue i den gamle konfirmandstue i ”Provstegården”. Her man se, hvordan en skolestue så ud i gamle dage og prøve en pige- eller en drengedragt, som de så ud for 100 år siden! Samme dag kan man tage på rundvisning i den nye udstilling: ”Forbrydelsens Ansigt – Historien om Thomas Bisp og den strengeste straf i Danmark” kl. 14.30-15.00.

Fredag kl. 11-15 kan man besøge ”Bamsedoktoren”. Har man en syg bamse, der skal repareres, kan man tage den med til bamsedoktoren og få hjælp!

Hvis vejret er til det, kan man hele ugen lege gamle lege i museumshaven: Der er både stylter, tøndebånd og sjippetov – og rig lejlighed til at lege fangeleg i området, hvor der tidligere var skolegård.

Når man er færdig med aktiviteterne, kan man alle dage nyde en kop kaffe og et stykke kage i museets café. Tirsdag tændes vaffeljernet, og der serveres lækre, hjemmelavede vafler til en billig pris.

I Hirtshals præsenteres årets bjesk 2023 på Hirtshals Museum tirsdag den 14. februar kl. 19-20.30. Årets bjesk er brygget af Bjeskteam NordsøPosten og er lavet på enebær, malurt og lyng. Man kan denne aften også smage på en af museets nyere typer bjesk under navnet ”Frit Vendsyssel Bjesk” brygget af Bjesklauget Aqua Vitae. Denne bjesk indeholder bl.a. en essens på grønkål, så hvordan smager den mon?

Denne aften vil der også blive fortalt om, hvorfor bjesken spiller en så central rolle i Hirtshals, hvilke klitplanter, der anvendes til brygningen osv. Som altid kan man få blandet sin egen bjesk, hvis man medbringer sin egen smagsneutrale snaps.

Torsdag den 16. februar kl. 17-19 er der mulighed for at høre ”En kogekones fortælling” på museet i Hjørring. Hvilken betydning har kogekonerne haft i vores samfund? Hvilke forberedelser var der i køkkenet, når store og små begivenheder skulle fejres? Birthe Nielsen vil denne aften fortælle om sine oplevelser og anekdoter som kogekone, og der sluttes af med hjemmelavet suppe. Tilmelding skal ske senest den 10. februar til 30 38 86 50. Det koster 95 kr. at deltage inklusive suppe og en drikkevare.

Program for vinterferieaktiviteter på VHM Hjørring uge 7 & 8

Udeaktiviteter er afhængige af vejret

 –

Alle dage mandag-fredag kl. 11.00-15.00: Købmandsbutikken ”Holger Jensen’s Eftf.” er åben. Kom forbi og gør en god handel og få en god snak med købmanden. Der kan bl.a. købes slik, sukkerkringler, og meget andet.

Mandag i begge uger kl. 13.00-13.30: Rundvisning for børn! Hvordan var det at være barn på dine bedsteforældres eller oldeforældres tid? Hvad legede de med, og hvordan oplevede de 2. Verdenskrig? For børn i alderen 5-12 år.

Tirsdag i begge uger: Store Vaffeldag! Vi har tændt vaffeljernet og de lækre, hjemmelavede vafler kan købes til 25,- Børn får 1 glas gratis saft dertil. Kom og hyg dig med familien i museets dejlige café.

Onsdag i begge uger kl. 13-15: Se hvad jorden gemmer! Gå med detektor i museumshaven og se om du kan finde noget i jorden… Pris: 25 kr. pr. person.

Torsdag i begge uger kl. 13-14: Åben skolestue – kom og se hvordan en skolestue så ud i gamle dage og prøv en pige- eller drengedragt, som de så ud for 100 år siden!

Torsdag i begge uger Kl. 14.30-15.00: Rundvisning i den nye udstilling: Forbrydelsens Ansigt – Historien om Thomas Bisp og den strengeste straf i Danmark. Gratis når entreen er betalt.

Fredag i begge uger kl.: 13-15: Mød bamsedoktoren! Er din bamse syg og skal repareres, kan du møde bamsedoktoren og få hjælp!

Alle dage tirsdag-fredag kl. 11.00-15.00: Leg de gamle lege i museumshaven. Hvis vejret tillader det, er der sjippetov, stylter, tøndebånd og snorleg – ligesom for 125 år siden, hvor der var skolegård i museumshaven.

Alle dage i begge uger: Kreativt værksted. Lav din egen æske til dine hemmelige ting. Eller lav en fastelavnsmaske eller et fastelavnsris. Velegnet til børn i alderen 6-12 år.

Ret til ændringer forbeholdes.