fbpx
Ny direktør på Vendsyssel Historiske Museum
4. oktober 2017
Historisk Arkiv lukket mellem jul og nytår
20. november 2017
Ny direktør på Vendsyssel Historiske Museum
4. oktober 2017
Historisk Arkiv lukket mellem jul og nytår
20. november 2017

Sjov på museet i efterårsferien

Slider 1240x500 - 28 Efterårsferien 2017

I uge 42 er der efterårsferie på Vendsyssel Historiske Museum, og det fejrer vi med en lang række tiltag for både børn og voksne!!!

DØD, VOLD & KRIG – et anderledes museumsbesøg  Læs mere her
Fra forfædrekult til Odins krigere. Få en farverig fortælling om vore forfædres hang til krig og menneskeofringer. Tag med museumsinspektør Sidsel Wåhlin ind i omfattende samling af våben, skeletter og Odinbilleder og få den gjort levende. (torsdag d. 19., kl 11-12 og 14-15)

Detektorfører for en dag Læs mere her
Kom ind i Museumshaven og prøv kræfter med en metaldetektor. Kan du finde de spændende genstande af metal, som ligger skjult i plænen? (mandag d. 16 og tirsdag d. 17., kl. 11-13. Pris: 20 kr.)

Oldsagscroquis – tegnekonkurrence for børn Læs mere her
Alle hverdage i efterårsferien er Caféen åben for museets tegnekonkurrence. Kom og vis din kreativitet og tegn nogle af de udstillede genstande. Ved ugens udgang trækkes lod om den bedste tegning, og vinderen får en flot præmie. (mandag til fredag i museets åbningstid)

Bunkeromvisninger Læs mere her
Alle hverdage i skolernes efterårsferie kan du komme med rundt til nogle af de 70 bunkere, der er i tyskernes gamle 10. batteri: vi ser på udstillinger i beboelsesbunkere, hospitals- og køkkenbunker og meget mere. Vi vil på rundvisningen også færdes i løbegravene mellem bunkerne og få en fornemmelse af, hvordan det var at være tysk soldat i dette lille hjørne af den store krig. (mandag til fredag på Bunkermuseet i Hirtshals, kl. 10.30-12.00 og 13.30-15.00. Pris: 50 kr.)

Omvisning i ”DETEKTOR – skrot, skrammel og skattefund” Læs mere her
Få en fortælling om detektorarkæologien, og hvad den kan fortælle om fortiden – og se de mange prægtige fund i museets nye særudstilling. (tirsdag d. 17, kl. 14-15)

Den Gamle Købmandsbutik Læs mere her
Butikken er åben, og her kan du opleve duften fra “de gode gamle dage” og få en snak om dengang, alle varer skulle handles over disken, og købe sukkerkringler, spegepølse, bolsjer og meget, meget mere. Der er gratis æbler og pære til børn – så længe lagers haves. (mandag til fredag samt søndag kl. 11-15.)

Kartoffeldag i Mosbjerg Læs mere her
Traditionen tro afholdes kartoffeldag på Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg. Gå med i marken og grav kartofler op til aftensmaden. Eller besøg grøntsagsboden og få en snak om urtehaven og dens afgrøder. Der er også kartoffelstivning, kartoffelmel, kartoffelbøsser, kartoffelkonkurrencer, kartoffelsmagsprøver og meget, meget mere. Tag madpakken med i det fri. (onsdag d. 18. på Landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg, kl. 10 – 16. Pris: 50 kr, børn gratis.)

Boglancering: Vendsyssel Nu & Da 2016-2017 Læs mere her
Årets julegaveidé bliver denne dag præsenteret! Museet byder på en kop kaffe og præsenterer den nye årgang af Vendsyssel Nu & Da. Samtidigt vil en af forfatterne, arkæolog Lars Chr. Bentsen, holde et spændende foredrag med udgangspunkt i sin artikel om klosterkirken i Sæby. Det vil ved arrangementet være muligt for Museumsforeningens medlemmer at afhente deres frieksemplar. (fredag d. 20. i Det Gamle Rådhus, kl. 13.30 – 14.30.)