fbpx
Naja holdte 7 års fødselsdag på museet
24. februar 2017
Tag en tur i en ægte Ferrari til 3.6 millioner på Fars Dag – og masser af gratis is!
9. maj 2017
Naja holdte 7 års fødselsdag på museet
24. februar 2017
Tag en tur i en ægte Ferrari til 3.6 millioner på Fars Dag – og masser af gratis is!
9. maj 2017

Påske for børn og voksne

Slider 1240x500 - 19 Påske 2017

Påsken står for døren, og der er masser af aktiviteter for både børn og voksne på Vendsyssel Historiske Museum. Æggejagt for de små, og ny spændende særudstilling for de store.

FOR BØRN:

På museet har vi glemt hvorfor man holder påske. Derfor har vi brug for nogle påskedetektiver, som kan hjælpe med at finde påskeharen på museet og finde ud af hvorfor vi egentlig holder påske – Er det noget for dig, så besøg museet Skærtorsdag, Langfredag eller Påskesøndag og bliv MESTERDETEKTIV for en dag. Når opgaven er løst, så udløser det en lille præmie. (Aktiviteten er for børn og unge i alderen 8-18 år eller yngre, hvis de er ifølge med en voksen).

For de yngste er der også mulighed for spændende underholdning. Der har været en lille påskehøne forbi museumshaven og lagt æg i forskellige farver. Her kan børnene gå på opdagelse i haven, mens de leder efter de mange påskeæg. Når æggene er fundet, så udløser det også en lille præmie. (Aktiviteten er for børn i alderen 3-8 år)

FOR VOKSNE:

Niels Bendsen - VHMMuseets nye store særudstilling “Gården på væggen” er lige åbnet, og her er der god mulighed for at få et indblik i en glemt tradition. I slutningen af 1800-årene og indtil midten af 1900-årene var det almindeligt, at malere drog rundt i landet og tilbød en tegning eller et maleri af gården. Der var dog ikke tale om stor kunst i traditionel forstand, men derimod naive forsøg på at skildre virkeligheden.

Måske derfor er det også et kulturhistorisk museum snarere end et kunstmuseum, der har taget genren op. Malerierne udgør nemlig en betydelig kilde til indblik i variationen i byggeskik fra egn til egn, havekultur, husdyrhold, landskabsforhold og meget andet, som kan udledes af billederne.

Særudstillingen ”Gården på væggen – om gårdmalere og deres virke i Nordjylland” bygger på mange års arbejde med emnet. Udstillingen er udarbejdet af Niels Bendsen, tidligere medarbejder på Vendsyssel Historiske Museum.