fbpx
Stem på Friskolen Skallerup (og VHM) på TV2 Nord
11. december 2018
VINTERFERIE på museet
8. februar 2019
Stem på Friskolen Skallerup (og VHM) på TV2 Nord
11. december 2018
VINTERFERIE på museet
8. februar 2019

Kom til bjesk, museum og teater

Slider 1240x500 - 43 - De 7 slags dråber

Vendsyssel Historiske Museum har indgået et spændende samarbejde med Vendsyssel Teater, når de spiller forestillingen ”De 7 Slags Dråber”, der handler om vores lokale nationaldrik: bjesken, og Signe Hansen, der har en stor del af æren for den lokale udbredelse.

KLIK HER: KØB BILLET ALLEREDE NU, FØR DE ER VÆK!!!

Vi har i fællesskab arrangeret fire specielle tilbud, hvor du kan komme med på en plantevandring i Hirtshals, introduktion til bjeskkultur på Hirtshals Museum, og til sidst teaterforestilling på Vendsyssel Teater i Hjørring.

Der er fire dage du kan komme med: Lørdag 4. maj og lørdag 11. maj 2019 og onsdag 8.maj og onsdag 15. maj 2019.

HAR DU LYST TIL BJESKTEATER-DAG, KAN DU FORVENTE FØLGENDE:

PLANTEVANDRING: Mød op i Lillehede Klitplantage. Her venter Vendsyssel Historiske Museums naturvejleder Jakob Kofoed eller museumsinspektør Christian Støve, som tager deltagerne med ud på en travetur i plantagen for at udpege planter og urter, der er velegnede til fremstilling af bjesk. Turen tager en lille times tid. Husk travesko! (Ikke velegnet for gangbesværede.) Derefter afgang mod Hirtshals Museum.

BJESKMENU: Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hirtshals byder på en introduktion til bjeskens kulturhistorie og en fortælling om Hirtshals’ legendariske bjeskkvinde, Signe Hansen. Der vil også være smagsprøver på bjesk, og herefter serveres der en stående let anretning leveret af Restaurant Lilleheden. Derefter afgang mod Hjørring.

TEATERBILLET: Forestillingen ’De 7 slags dråber’ i black boxen på Vendsyssel Teater. Det nyskrevne stykke af Simone Isabel Nørgaard med scenografi af Johanne Eggert er bl.a. inspireret af Bjesk Signe. På scenen står skuespilleren Hanne Laursen og musikeren Jacob Rose. Forestillingen er instrueret af Susanne Sangill og har lys af Anders Budolf Andersen. ’De 7 slags dråber’ er en co-produktion mellem Himmerlands Teater og Vendsyssel Teater.

KLIK HER: KØB BILLET ALLEREDE NU, FØR DE ER VÆK!!!