fbpx
3.000.000 kr til Det Gamle Rådhus
16. september 2019
Hjørring Julemarked 2019
10. oktober 2019
3.000.000 kr til Det Gamle Rådhus
16. september 2019
Hjørring Julemarked 2019
10. oktober 2019

Besøg den gamle købmand i efterårsferien

I efterårsferien i uge 42, kan du tage børn og børnebørn med ind og besøge Hjørring gamle købmandsbutik, og vise dem hvordan dagligvareindkøb foregik før supermarkederne gjorde deres indtog. I den gamle købmandsbutik på Vendsyssel Historiske Museum kan man opleve en autentisk købmandsbutik anno 1950’ernes Hjørring.

Dengang var det normalt at gå op til købmanden og fortælle hvad man gerne ville have, og så fandt han mælk, brød, pølser, kaffe mv frem. Købmandensbutikken var dengang samlingssted, og nu har du igen mulighed for at snuse lidt til fordums tid, og der er hermed rig mulighed for at udfordre sanserne. Du kan her opleve duften, som vi alle kender fra de gode, gamle dage eller måske fra bedsteforældrene.

Butikken er betjent af pensionerede købmænd, der sælger alt lige fra sukkerkringler, spegepølse og kaffe til lys, bolsjer og meget, meget mere. Butikken har netop modtaget en ny frisk sending af den gode klassiske og meget populære Hartmann-spegepølse, der i Hjørring kun sælges her på museet. Kom ind og duft, og få en snak om erstatningskaffe, hjemmelavet bagværk og dengang hvor alt gik lidt mere roligt.

Købmandsbutik, der i dag går under navnet ’den gamle købmandsbutik’, hed oprindeligt ’Købmand Holger Jensens Eftf.’ Holger Jensen lukkede sin forretning i 1956 efter 50 års købmandskab uden ferie. Ejendommen blev solgt til Hjørring Kommune og butiksinventaret skænket til Vendsyssel Historiske Museum, der har genopstillet butikken – så vidt muligt som den var i perioden 1920-1950.

Købmand Holger Jensen havde sin forretning på hjørnet af Rådhustorvet og Akseltorv i en gammel købmandsgård fra 1850. Foruden almindelige kolonialvarer og brændsel handlede Holger Jensen også med fjerkræ og i jagtsæsoner harer, agerhøns og andre former for vildt.

Den gamle købmandsbutik i Vendsyssel Historiske Museum er åben fra den 14. til 18. oktober, uge 42, kl. 11 til 15.