fbpx
Ny bunkerudstilling på vej i Hirtshals!
17. marts 2023
Se og hør om årets detektorfund
19. april 2023
Ny bunkerudstilling på vej i Hirtshals!
17. marts 2023
Se og hør om årets detektorfund
19. april 2023

Beretning om generalforsamling i Museumsforeningen

Museumsforeningen for Vendsyssel Historiske Museum har holdt sin årlige generalforsamling. Over 50 medlemmer var mødt op for først at høre tidligere teaterleder Inge Reenberg fortælle om teatrets snart 200 årige historie og om sin tid som daglig leder og derefter for at deltage i generalforsamlingen.

Efter en meget indlevende og interessant indførelse i teatrets historie fra dets spæde begyndelse i Det gamle Rådhus i 1.halvdel af 1800-tallet til opførelse af en teatersal på det nuværende Vendelbohus, hvor der igennem årene har været opført forestillinger af høj kvalitet.

Inge Reenberg nåede at arrangere næsten 1000 forestillinger og at fejre 25 års jubilæum som teaterleder, indtil hun sidste år valgte at stoppe. Hun og andre frivillige er nu i gang med at sortere og arkivere materiale fra teatrets historie.

Efter dette indlæg var der suppeservering inden generalforsamlingen. Her kunne formand Karin Maegaard berette, at foreningen har medlemstilgang, og at der stadig arbejdes for at tilbyde medlemmer og andre interesserede gode og varierede arrangementer for at udbrede kendskabet til museets formål og virke.

Foreningen har for tiden 830 medlemmer, og der kommer stadig nye til, hvilket ikke er en selvfølge i en tid, hvor der berettes om svigtende søgning til kulturelle aktiviteter.

Bestyrelsen har i det forgangne år brugt mange kræfter på arrangementer, og det er derfor meget glædeligt, at der altid er stor interesse for foreningens tilbud om foredrag, udflugter og en nyopfundet ”fortælletime”, hvor der under afslappede former fortælles om vores fælles historie. Vi lytter til medlemmernes ønsker og lader os gerne inspirere, siger formand Karin Maegaard, og vi forsøger at variere tilbuddene, så der er noget for alle. I det forløbne år har der været besøg på Flygtningemuseet i Skallerup Ferieby, på museets magasin, hvor der er mange interessante effekter, fremvisning af detektorfund og meget mere.

I den kommende sæson er der blandt andet plan om besøg på Moesgaard Museet i Århus, fortælletimer, fremvisning af detektorfund og besøg på Yxengård i Tornby Klitplantage. Herudover er der mange gode tilbud fra museet, både i Hjørring, Hirtshals og Mosbjerg.

Læs mere om fordelene ved at være medlem af Museumsforeningen her: https://vhm.dk/museumsforeningen/

29.03.2023

Med venlig hilsen

Karin Maegaard
Formand
20487242