fbpx
Få en GRATIS ferie i én uge!
24. maj 2016
Bogudsalg i Hitshals
14. juni 2016
Få en GRATIS ferie i én uge!
24. maj 2016
Bogudsalg i Hitshals
14. juni 2016

3 kulturer med ét smæk – flot start!

En gammel kanon kan også bruges til... ja, at sidde på!

En gammel kanon kan også bruges til… ja, at sidde på!

I denne uge startede det nye projekt ”3 kulturer med ét smæk”, som skal være med til at engagere børn og unge i byens kulturliv.

I løbet af de næste tre uger skal elever på Højene skole og Børnehuset Multiverset udvikle to teaterforestillinger, som skal opføres fredag den 17. juni på Vendsyssel Teater.

Børnene og de unge får hjælp fra blandt andet skuespiller og forfatter Lars Ditlev Johansen, musiker Viggo Steincke og studerende fra University College Nordjylland til at lave teaterforestillingerne.

Med projektet vil man motivere børnene og de unge til at deltage i kulturlivet igennem et samarbejde mellem Kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner.

Projektet bliver lavet i samarbejde med Vendsyssel Historiske Museum, Vendsyssel Kunstmuseum og Vendsyssel Teater.

Formålet med projektet er at finde ud af, hvordan man bedst kan få børn og unge med i publikumsinvolverende pædagogik, som en teater forestilling er. Derudover vil man finde ud af , hvordan dagsinstitutioner og skolefritidsordninger kan samarbejde med kulturinstitutioner, så børnene får lettere adgang til dem.

Det er pædagoguddannelsen og natur- og kulturformidleruddannelsen på University College Nordjylland, som står bag initiativet.

3 kulturer med et smæk 2016 - Vendsyssel Historiske Museum

Her ses Børnehuset Multiverset i leg med pædagogstuderende, efter end omvisning på museet.

LINKS: Her lidt mediedækning af initiativet: TV2NORD , NORDJYSKE , TV2NORD