fbpx
VHM får en gavefond
7. august 2017
Ny direktør på Vendsyssel Historiske Museum
4. oktober 2017
VHM får en gavefond
7. august 2017
Ny direktør på Vendsyssel Historiske Museum
4. oktober 2017

3 foredrag i oktober – alt du bør vide om reformationen

05 - Reformationen FOREDRAG - fb cover
I år er det 500 år siden Martin Luther slog 95 teser op på porten til kirken i Wittenberg, og det blev startskuddet til reformationen, hvor vi gik fra katolske til protestantisk kirke. Det jubilæum fejres på Vendsyssel Historiske Museum, der gennem tre foredrag i oktober måned fortæller om reformationens historie og betydning.

Første foredrag foregår torsdag d. 5. oktober på Det Gamle Rådhus på Torvet i Hjørring, kl. 19 til 20.30, med titlen ”Begyndelsen til enden – kultur og samfund i årene op til Reformationen”, fortalt af konstitueret museumsdirektør Morten Larsen. Reformationen var en international konflikt, der trak tråde gennem hele Europa. Foredraget sætter fokus på det senmiddelalderlige samfund med de politiske, sociale og religiøse problemkomplekser, der skabte baggrunden for opgøret med den katolske kirke.

Andet foredrag er torsdag d. 12. oktober, samme sted og klokkeslæt, og her fortæller provst Thomas Reinholdt Rasmussen fra Hjørring Sdr. Provsti om ”Martin Luther – manden, hans tanker og hans samtid”.

Tredje og sidste foredrag i rækken kan man høre torsdag d. 26. oktober, samme sted og klokkeslæt. Her er konstitueret museumsdirektør Morten Larsen på banen igen, med ”Enden på begyndelsen: Kirkerummets forvandling”. Reformationen medførte en række forandringer af samfundet både kulturelt og religiøst. I foredraget sættes der fokus på denne forandringsproces og på, hvilke spor det satte i kulturlandskabet såvel som de kirkerum, vi til stadighed bruger.

  • Hvert foredrag koster 80 kr at overvære, men man kan købe billet til alle tre foredrag på én gang for 200 kr.