fbpx
15 – Skjold Burne
8. november 2016
17 – The Art of Dance
9. november 2016
15 – Skjold Burne
8. november 2016
17 – The Art of Dance
9. november 2016

16 – Kodals Bageri & Café

 

Kodals Bageri - Bryllup i Vendsyssel - Vendsyssel Historiske Museum - COVER

Turen går til Løkken, hvor brudeparret skal en tur til Kodals Bageri & Café, og aftale nærmere omkring hvordan bryllupskagen skal se ud.

Inde i butikken møder parret bager og konditor Søren Kodal og Birthe Mariager Mogensen. Det er allerede bestemt på forhånd at det er konditoren Birthe der skal stå for at lave kagen, og med det samme sætter alle sig ved et bord og begynder at komme med ideer til hvad der er muligt at lave med kagenskunst.

Først bliver der snakket helt lavpraktisk, om hvor mange der skal med til spisning, således at ingen gæster i hvert fald kommer til at mangle noget.

I tro med traditionen ønsker Dina og Peter at gemme toppen af bryllupskagen.

Dina fortæller, at de har en tanke om at toppen skal være ”sådan lidt speciel”, fordi Peter er meget glad for biler, hvortil han nikker og smiler med et bestemt ja.

”Han har sådan en bil som han gerne ville have kørt i efter kirken, hvis vi engang selv skulle have holdt brylluppet, men det kan han jo så ikke denne gang” siger Dina, og spørger om man ville kunne lave en model af bilen på toppen af kagen. Peter tager mobilen frem og viser et billede af hvordan bilen ser ud.

Dina viser et billede fra sin mobil telefon af en bryllupskage hvor der løber smeltet chokolade ned fra toppen, og spørger om det er flot eller slemt og siger vi kan ligeså godt forventningsafstemme.

Der bliver talt konstruktivt frem og tilbage, indtil de finder ud af at Dina helst vil undgå marcipan hvis det er muligt. ”Kan du ikke lide marcipan? ” spørger Søren Kodal forbavset. ”Så bliver det svært at lave en kage. Ja, for den skal jo trækkes over med et eller andet, for at vi kan styrer den”

Der bliver brainstormet og det bliver sandsynligvis en bryllupskage bestående af en kage af fem etager/fem lag, med eventuelt chokolade bund, Nogle ideer bliver droppet hvor andre opstår, og der vil være passionsfrugt på toppen af kagen, i stedet for smeltet chokolade.

Traditionen tro skal bryllupskagen skal skæres af bruden og gommen sammen. Gommen lægger sin hånd over brudens, når der skæres i kagen. Derefter smager de et stykke hver, og alle gæster skal have et stykke af bryllupskagen. Den øverste del af bryllupskagen fryses ned og spises på 1 års bryllupsdagen.

SPONSORKodals Bageri & Café sponsorere bryllupskagen.


 

DENNE side, kan du over de næste uger, op til brylluppet d. 12. november, følge vinderparret Dina og Peter, mens de forbereder sig på den store dag. De tager rundt og prøver tøj, ringe, vin, mad osv. Følg med, og se hvordan et Bryllup i Vendsyssel anno 2016 ser ud.

 


Bryllup i Vendsyssel er blevet til i samarbejder med disse lokale erhvervsdrivende:

Bryllup i Vendsyssel - logosamling

 

Læs mere om konkurrencen HER.