fbpx
2 – Det Gamle Rådhuset
26. oktober 2016
2 – Det Gamle Rådhuset
26. oktober 2016

1 – En bryllupskonkurrence

En bryllupskonkurrence - Bryllup i Vendsyssel - Vendsyssel Historiske Museum

Bryllup! Den vigtigste dag i ens liv. Traditionen om at love hinanden evig kærlighed går så langt tilbage som det romantiske hjerte kan bære.

Selvfølgelig skal et museum dokumentere noget sådant.

I starten var det bare en løs ide, en strøtanke der tog form hen over frokostbordet. Måske kunne vi selv arrangere et bryllup? Måske kunne vi selv få samarbejdspartnere med på ideen?

Ideen tog form, vandrede fra de løse tankers rækker til konkret handling.

I starten troede man måske, det var lidt en joke. Et bryllup?? På Museet?? Come on!! Men snart blev almindelig goodwill også her omsat til reel handling. Fremsynede folk fra det lokale erhvervsliv sprang på ideen.

Den var da genial!

Et stort anlagt kirkebryllup med fest i det gamle rådhus. Og ja, kirken var i den grad med på ideen. Den lokale opbakning var stor og altomfattende.

Og så blev det tid til at udskrive en konkurrence, for sådan en blev det. Man kunne indstille sig selv til bryllup eller nogen man kendte. Kom der mon nogen? Vi havde jo fastsat datoen, 12. november. Kunne man bare det?

Oh yes, det kunne man.

130 par søgte eller blev prikket til formålet. Nogle par blev indstillet flere gange. Og sikke nogle historier der kom. Allerede de to første fik tårerne frem hos undertegnede. De burde alle have et gratis bryllup. Men den går ikke.

Til sidst valgte vi efter megen tvivl, snak og argumenteren fem par. Navnene blev lagt i en gammel museal brandspand, og så trak jeg vinderen. (Se FILMEN HER)

Et par dage efter stod jeg og bankede på en dør i udkanten af Tårs, rystende nervøs og spændt. Var de hjemme? Var alt godt?

Ja, det var de, og det var det i hvert fald.

Det var en fantastisk oplevelse at få lov til at give de unge mennesker denne gave, som var givet af så mange.

Den vakte ægte glæde.

Og hvad mere kan man forlange?

John Rendboe
Museumsdirektør, Vendsyssel Historiske Museum

 


 

DENNE side, kan du over de næste uger, op til brylluppet d. 12. november, følge vinderparret Dina og Peter, mens de forbereder sig på den store dag. De tager rundt og prøver tøj, ringe, vin, mad osv. Følg med, og se hvordan et Bryllup i Vendsyssel anno 2016 ser ud.

 


Bryllup i Vendsyssel er blevet til i samarbejder med disse lokale erhvervsdrivende:

Bryllup i Vendsyssel - logosamling

 

Læs mere om konkurrencen HER.