fbpx
Høstdag i Mosbjerg
4. august 2021
Efterårsferie på museet
11. oktober 2021
Høstdag i Mosbjerg
4. august 2021
Efterårsferie på museet
11. oktober 2021

Ny, stor bevilling til restaurering og ny udstilling om Vendsyssel på Vendsyssel Historiske Museum

Endnu en gang har ENV-”Fonden” givet en stor bevilling til Vendsyssel Historiske Museums restaureringsprojekt omkring Det gamle Rådhus i Hjørring.

Bevillingen skal gå til en omfattende restaurering af den gamle, fredede bygning fra 1834. Men det samlede projekt omhandler ikke kun en restaurering af bygningen. Efter endt restaurering og ombygning skal bygningen være den nye indgang til VHM med billetsalg, butik og café. Herefter skan man som gæst bevæge sig ned i Museumsgade og opleve den nye udstilling om Vendsyssels historie, som skal etableres i Museumsgade 1 og 3.

”Vi er meget glade og taknemmelige for, at ENV-”Fonden” endnu en gang har bakket op om projektet. Den stærke, lokale opbakning har stor betydning for det fremtidige arbejde, og vi glæder os på museet til med denne bevilling at kunne arbejde videre med projektet”, udtaler museets direktør Anne Dorthe Holm.

Lige nu arbejdes der på højtryk ved Det gamle Rådhus, fordi facaden skal istandsættes. Arbejdet er blevet igangsat på baggrund af en bevilling fra Hjørring Kommune, og det forventes, at arbejdet vil være færdigt i midten af oktober.