fbpx
Besøg Åben Historisk Café
26. januar 2016
Besøg Åben Historisk Café
26. januar 2016

Fastelavnsfest på museet på søndag

VHM 2016 fastelavn

Søndag d. 31. januar slår Vendsyssel Historiske Museum dørene op for årets første ’søndagsoplevelse’, hvor du ikke bare kan komme på museum og se de mange udstillinger, men også opleve et helt specielt arrangement.

Denne søndag tyvstarter vi årets fastelavn, og inviterer børn, forældre og bedsteforældre ind til en hyggelig stund, hvor vi fortæller om hvad fastelavn er, og hvordan det blev fejret i gamle dage. Vidste du f.eks. at fastelavn før i tiden var en fest for voksne, og varede en hel uge? Og at man rent faktisk kom en levende kat i tønden? Og hvorfor var det lige en kat det skulle gå ud over?

Som en ægte fastelavnsfest, skal vi selvfølgelig også slå katten af tønden (dog ikke en rigtig kat) og finde både Kattekonge og Kattedronning, så derfor vil vi rigtig gerne se en masse udklædte børn på dagen. Efterfølgende kan man købe fastelavnsboller og kakao, the og kaffe i caféen.

Museet er åbent fra kl. 11, og fastelavnsarrangementet starter kl. 14. Det koster 50 kr. for voksne at være med, men er selvfølgelig som altid gratis for børn.

’Søndagsoplevelsen’ er et nyt tilbagevendende initiativ på Vendsyssel Historiske Museum, hvor man på den sidste søndag i måneden kan deltage i forskellige arrangementer. I næste måned handler det om den store og meget populære særudstilling ’Hjørring i Tidsmaskinen’, til marts er det om ’Hjørringhuset’, der blev flyttet fra Hjørring til Den Gamle By i Århus, og til april skal vi høre om Vendsyssel Historiske Museums fremtid, bl.a. med et oplæg fra museets direktør.

 

For mere information:
Christian Støve, historiker VHM: 30 38 86 45  –  cst@vhm.dk