fbpx
Se og hør om årets detektorfund
19. april 2023
Fortælletime mandag d. 11 september kl 19-21
26. september 2023
Se og hør om årets detektorfund
19. april 2023
Fortælletime mandag d. 11 september kl 19-21
26. september 2023

Bronzealderhøje, langdysser, oltidsbosted og en rød glente i Mosbjerg

Med naturvejleder Jakob Kofoed som kyndig formidler fik vi tirsdag aften den 9.maj en lærerig og smuk tur til området omkring Landskabs -og landbrugsmuseet i Mosbjerg.

Efter en indføring i det moderne informationscenter besøgte vi husmandsstedet og hørte om dets historie og nuværende anvendelse. Herefter gik turen rundt i det storslåede landskab med dets bronzealderhøje, en langdysse fra bondestenalderen og stolperester fra huse fra jernalderen.

Her fik vi fortalt om begravelsesskikke og gravfund og om områdets attraktion som bosætningssted i oltiden. Områdets høje beliggenhed og den dengang nære adgang til havet havde stor betydning for datidens eksistensmuligheder. At færdes i landskabet, medens historien bliver fortalt, sætter mange tanker i gang om fortid, nutid og fremtid.

Solen, udsprungne bøge, græssende kvæg og heste, får med små lam. Det hele var så smukt. Oveni dette havde Jakob sørget for, at en rød glente lavede flyveopvisning for os.

Søndenvinden var lidt for heftig til udendørs picnic, så det føltes godt at komme ind i den fine og lune lade. Her blev der hurtigt etableret et langbord. Snakken gik, og Jakob fik en velfortjent tak. Der er så mange grunde til at besøge dette sted igen.

Kirsten Dalsgaard

10.05.2023