fbpx

September, 2021

fre.03Sep.11:2011:20Naturens dag – for hele familien11:20 - 11:20

Beskrivelse

Naturens dag – for hele familien

Med udgangspunkt i årets tema VILD I NATUREN tilbydes forskellige aktiviteter i den rigt varierede natur i Naturpark Tolne. Det foregår søndag d. 12. September kl. 10-15. Man kan  vælge mellem cykeltur, svampetur eller insektsafari – og afslutte med fælles bioblitz for udveksling af dagens erfaringer. Det bliver en helt vild dag!

Mødestedet er Landskabs og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, Jerupvej 613, 9870 Sindal

 Der er lavet et righoldigt program:

kl. 10-12.30. Svampetur: Vi traver med kurven i hånd ud for at samle svampe i området. Vi prøver at sætte navne på nogle af svampene og håber at der er gode spisesvampe iblandt. Turleder: Jakob Kofoed,

naturvejleder VHM

 kl. 10-12.30. Insektsafari: Turen er tilrettelagt specielt for børnefamilier. Med net og fælder fanger vi biller og sommerfugle. Her kan du opleve den store mangfoldighed, som naturen har udviklet. Turleder: Kim Fogt, Naturformidler

 kl. 12.30-13.00. Bioblitz: Gennemgang af dagens fund og oplevelser. Samt orientering om Naturpark Tolne.

 kl. 13-15. Cykeltur i Naturpark Tolne:

Du kan få et overblik over den fantastiske righoldige og varierede natur. Ruten fører forbi Skovpavillonen, Dvergetved, Bålhøj og Vågildshøj. Turen er på ca. 12 km. Undervejs bliver der fortalt om naturparken. Desuden vil der blive en orientering om hvordan Hjørring Kommune bruger naturen i den forebyggende sundhedsindsats.

Turleder er naturvejleder Jakob Kofoed fra VHM og koordinator for Sundhed i Naturen Birgitte Overgaard Madsen, Hjørring Kommune.

 kl. 13.00-15.00 Her kan du møde NATOUR, det rullende naturmøde.

Det er en vogn som kommer rundt i hele landet med forskellige aktiviteter og dagsordner. Nu har du chancen for at møde den med disse aktiviteter:

kl. 13. Bål og snobrød

Kl. 13. Tegn og mal naturen – vær kreativ i naturen.

 Hele familien er velkommen og man kan vælge de programpunkter, som man er mest interesseret i. Tag gerne madkurven med.

Det er DN-Hjørring, VHM og Hjørring Kommune der står bag programmet.

Tidspunkt

(Fredag) 11:20 - 11:20

Comments are closed.

X