Hjørring på de Skrå Brædder - Teaterliv i Hjørring

I Hjørring er der en lang teatertradition.

I anledning af børneteaterfestivallen ”Aprilfestival” åbner Vendsyssel Historiske Museum udstillingen ”Hjørring på de skrå brædder – teaterliv i Hjørring”, der fortæller om næsten 200 års teaterhistorie i byen.

Der fortælles om de første forestillinger i det gamle rådhus, hvor byens bedre borgerskab førte sig frem som amatørskuespillere og hvor de primitive bænke braste sammen under madammerne, når disse vred sig af grin. Der fortælles også om de morsomme teaterbasarer, der samlede penge ind til en stor og moderne teatersal på Hotel du Nord, der siden brændte og blev genopført som Vendelbohus.

Morskaben fortsætter med minder om de mange revyer og sommerspil, der er spillet i Hjørring gennem tiderne. Både det gamle og det nye Vendsyssel Teaters historie iscenesættes og udstillingen viser plakater og kostumer fra både gamle og nye forestillinger.

I forbindelse med Aprilfestival spilles der fire forestillinger i udstillingen, hvor publikum efterfølgende vil kunne prøve kræfter med skuespillet.

Udstillingen åbner fredag d. 29. marts 2019, og er åben fremover i museets åbningstid.