fbpx
Hirtshals Sommerhave – hele juli
28. juni 2024
Hirtshals Sommerhave – hele juli
28. juni 2024

Forrygende sommer på museet – med besøgsrekord!

Sommeren går på hæld, og Vendsyssel Historiske Museum kan se tilbage på en rigtig god sommer – som især kan aflæses på besøgstallet.

Efter en våd juli 2023, der bl.a. resulterede i et lavt besøgstal på Hirtshals Museum, har juli 2024 vist helt andre takter. Alene i juli måned fandt hele 2610 gæster fandt vej til Hirtshals Museum svarende til en stigning på 57 % i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Tilsvarende har der på Bunkermuseet i Hirtshals også været rigtig mange deltagere på de guidede ture. På Bunkermuseet har der således været en stigning på mere end 25 % i forhold til 2023, hvor museet samtidig kan konstatere en fremgang på hele 33 % ved de tysksprogede omvisninger.

På museet i Hjørring har det også været en rigtig god sommer. Alene i juli har museet oplevet en stigning i besøgstallet på 20 % i forhold til samme måned sidste år. Den nyligt overståede høstdag på Landskabs-og Landbrugsmuseet i Mosbjerg slog ligeledes rekord i besøgstal.

”Vejret i år har været godt museumsvejr”, udtaler museets direktør Anne Dorthe Holm. ”Men det er også dejligt at se, at de mange udstillinger, aktiviteter og arrangementer, som museet udvikler sammen med de mange frivillige på alle museets afdelinger, bliver taget godt imod af publikum. Nu glæder vi os til et efterår og en vinter med endnu flere spændende aktiviteter, byvandringer og nye udstillinger på museets afdelinger. Alt dette kan man læse mere om i museets kalender på hjemmesiden og i Magasinet VHM, som bl.a. fås på museets afdelinger og på biblioteket.”