Afdelingsleder til Nyere Tid på Vendsyssel Historiske Museum (VHM)

Vendsyssel Historiske Museum søger en afdelingsleder til afdelingen Nyere tid og Historisk Arkiv til besættelse pr. 1. april 2018. Afdelingslederen vil have ansvaret for indsamling, registrering, bevaring og forskning inden for nyere tid på museets afdelinger. Hertil kommer formidlingsopgaver i samarbejde med museets øvrige personale. Afdelingslederen vil desuden have ansvaret for driften af Historisk Arkiv i Hjørring.

Arbejdsstedet er VHM Hjørring.

Afdelingslederen kommer til at indgå i gruppen af faginspektører, som både dækker arkæologi, nyere tid, formidling og arkivvirksomhed.

Faglige kvalifikationer:

Uddannet historiker eller etnolog med en stærk faglighed og erfaring med museumsarbejde
Dokumenteret ledelseserfaring
Dokumenteret lyst og evne til forskning inden for nyere tid
Interesse for og evne til at formidle i udstillinger og styre et udstillingsprojekt
Interesse for og viden om kapitel 8 i museumsloven inden for nyere tid.

Øvrige kvalifikationer:

Du brænder for alle aspekter af dit fag og evner både forskningen til en smal målgruppe og formidlingen til en bredere målgruppe.
Du kan håndtere en masse bolde i luften på samme tid.

Vi tilbyder:
VHM er et velfungerende museum med mange fagligheder ansat og et godt arbejdsmiljø. Museet skal i de kommende år skærpe sin faglige profil, og her vil den nye afdelingsleder kunne være med til at præge museet og den positive udvikling, som VHM er inde i.
Stillingen er på fuld tid og aflønnes i iht. overenskomsten mellem DM og staten.

Flere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til museumsdirektør Anne Dorthe Holm på telefon: 30388644 eller mail: adh@vhm.dk.

Ansøgningsfrist: torsdag den 8. februar. Der forventes afholdt samtaler onsdag den 28. februar. Stillingen ønskes besat til 1. april 2018.

Ansøgning med CV, eksamensbevis, publikationsliste og andre relevante bilag sendes på mail til museumsdirektør Anne Dorthe Holm (adh@vhm.dk) og gerne samlet i én enkelt fil.