UDSTILLINGER

Her kan du se hvilke udstillinger du kan opleve, når du besøger Vendsyssel Historiske Museum i Museumsgade 3 i Hjørring.
Særudstilling: Hjørring i tidsmaskinen

I en fantastisk fotoudstilling, hvor helt nye og rigtig gamle fotografier smeltes sammen, skabes et magisk portræt af Hjørring, hvor tidsmuren brydes ned, og en helt ny forståelse af bybilledet opstår.

Se mere HER
Skattekisten - 125 års jubilæumsudstilling

Udstillingen er kernen i VHM`s nuværende serie af udstillinger. Det er her, trådene bindes sammen fra egnen. Og hvilke tråde. Mange historier fortælles levende og godt af museets medarbejdere på infoskærme. Der er også eksempler på det gamle vendelbomål. Tag hørebøfferne på og se om du eller dine børn kan følge med og forstå. Genstande fra før og nu, høj og lav fortæller om det liv, der er levet her i Vendsyssels gennem århundreder, sågar årtusinder. Se mere HER
Legetøjsudstillingen

Leg har alle tider bundet børn sammen, men hvad der er blevet leget igennem tiden har ændret sig enormt. I 2016 blev den nyopsatte legetøjsudstilling indviet, og her kan du se hvad der er blevet leget med fortrinsvist de sidste 100 år - men enkelt afstikker til stenalderen. Samtidigt tager vi et kig på det digitale legeunivers, og der er mulighed for at spille computerspil som man gjorde det i 1980'erne.

Se mere HER
150 år i billeder

Historisk Arkiv har en fotosamling på over 300.000 fotografier - nogle af dem helt fra fotografiets barndom. Denne udstilling samler i kategorier en lang række af de bedste, sjoveste og mest fortællende billeder, og sætter dem i en støn helhed, hvor du kan opleve Hjørring helt tilbage fra din tip-tip-oldeforældres tid.

Se mere HER
Oldtidsudstillingen

Udstillingen er opdelt i oldtidens forskellige perioder – sten- bronze- og jernalder – og fortæller historien om, hvordan det vendsysselske landskab og samfund ændrede sig fra de ældste tider og indtil oldtidens slutning – hvad levede man af, hvordan boede man og hvad troede man på? Gennem museets udstilling af flintredskaber, smykker, våben, keramik og offerfund kommer man helt tæt på fortidens menneske.

Se mere HER
Museumshaven og Urtehaven

Museumshaven, og især Urtehaven, er et besøg på museet værd i sig selv i sommermånederne. I haven kan man se stendysser fra stenalderen, og i urtehaven kan man se det store udvalg af lægeurter fra en svunden tid.

Se mere HER
Den Gamle Købmandsbutik

Her kan du gå på opdagelse i en købmandsbutik som den så ud i 1950'ernes Hjørring.

Butikken er åben og betjent i skolernes ferier.

Se mere HER
Kirkesalen

Her kan du se en af de bedste og mest omfattende samlinger af middelalderligt kirkeinventar i det nuværende Danmark. Inventarstykkerne omfatter alt fra dele af altertavler og korbuekrucifikser til røgelseskar og relikvier.

Læs mere HER
Provstedgården

Ved årsskiftet til 2016 blev lokalerne i Provstegården rømmet. Udstillingerne med bl.a. møbler, tøj og sølvtøj havde indtil da stået næsten uberørt hen siden midten af 1940'erne. Det var i dén grad tid til fornyelse. Imens museet arbejder på en ny udstilling til lokalerne, har du en helt unik mulighed for at se den gamle bygning fuldstændigt ryddet for inventar.