OM PROJEKTET

Projektet "Synliggørelse af Hack Kampmann og hans bygninger i Hjørring Kommune" er blevet til på initiativ af bysbarnet landskabsarkitekt Charlotte Helsted:

”I flere år rumlede ideen i mit hoved om projektet. Gader og stræder i Hjørring og i andre byer i Danmark rummer mange smukke bygninger, men ingen oplysning på gadeplan om de bemærkelsesværdige bygninger og arkitekterne bag. I stedet for en klæbende ærgrelse kontaktede jeg Vendsyssel Historiske Museum med en projektbeskrivelse i hånden. Den havde titlen ”Synliggørelse af arkitekt Hack Kampmann og hans bygninger i Hjørring og omegn. Fokus på vores fælles bygningskulturarv på gadeplan”, jeg manglede samarbejdspartnere.”

I sommeren 2020 begyndte et samarbejde med FBL i Hjørring – Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur – Vendsyssel Historiske Museum og Hjørring Kommune. Charlotte tilbød at arbejde frivilligt, og et effektivt og frugtbart samarbejde udviklede sig gennem de 4 år, projektet blev gennemført.

Formålet

Projektet skulle synliggøre arkitekt Hack Kampmann og hans bygninger i Hjørring i gadebilledet gennem små skilte, der linker til information om de enkelte bygninger på nærværende hjemmeside. Skiltene er udformet som en diskret, men bemærkelsesværdig markering på bygningerne. QR-koden på skiltene fortæller ikke kun om bygningernes historie, men også om arkitekten bag. Grafisk designer Nina Kampmann er skaberen af skiltene. Hendes oldefar Hack Kampmanns kendskab til arkitektur og materialer har været af stor betydning for skiltedesignet.

Ejerne af bygningerne tog godt imod ideen. Uden dem og uden flotte donationer fra Brødrene Hartmanns Fond, Dreyers Fond, Nord Energi Fonden og Nordea-fonden var projektet ikke blevet muligt.

Bidragydere

Projektledelse og fundraising: Charlotte Helsted
Skiltedesign: Nina Kampmann
Skilteproduktion: Nielsen & Kromann A/S
Tekstforfattere: Charlotte Helsted, Karin Due, Kirsten Holmsberg, Søren Thirup og Jens-Christian Hansen
Hjemmesideredaktion: Jens-Christian Hansen
Grafisk opsætning af hjemmeside: Kim Larsen
Korrektur: Peter Gravers Nielsen