En tung, næsten kubisk bygningskrop, blev i begyndelsen af 1900-tallet en foretrukket form ved mange byggerier af posthuse, da den var mere økonomisk at bygge og varme op.

Typisk havde husene harmoniske proportioner, ofte med symmetri. De var bygget af røde mursten og havde hvidmalede vinduer. Taget var valmet og med røde eller sortglaserede tegl; tagrejsningen var gerne høj. Sindal Posthus passer fuldstændig ind i denne beskrivelse.

Hack Kampmann tegnede i alt mere end 20 posthuse. Samtidigt med Sindal var det posthusene i Langå, Hurup og Hadsten. I øvrigt opførte Hack Kampmann ti år tidligere Post- og Telegrafbygningen i Hjørring.

Indgangsdøren i posthusets østgavl og de fleste af dets vinduer er originale. Omkring indgangsdøren er en bred, muret, hvidmalet indfatning, som krones med et hvidt, ovalt blændingsfelt, hvor postvæsenets skjold oprindeligt sad, og ovenover er bevaret en fin lampe. Foran indgangsdøren står to granitsteler med inskriptionerne: "OPFØRT" og "AAR 1911".

Mens stueetagen var indrettet til postale formål, indeholdt førstesalen og loftsetagen en rummelig bolig på ca. 200 m2 til postmesteren. I 1974 fraflyttede postmesteren lejligheden, som blev inddraget til posthusets funktioner, og nogle skillevægge blev i den sammenhæng fjernet.

Da postfunktionerne i 1991 ophørte i bygningen, blev posthusets inventar flyttet til Post- og Telegrafmuseet (nu ENIGMA, Museum for post, tele og kommunikation).

Udvendigt står Sindal Posthus meget oprindeligt. Det mangler blot den ene skorsten i forhold til, hvordan Hack Kampmann afleverede det i 1911. Indvendigt er bygningen i vid udstrækning også original. Posthuset kostede 18.000 kr. at bygge, og Kampmann fik et honorar på 500 kr.

Posthuset har vakt beundring i en grad, så det blev optaget i den række af modelhuse, som Trip Trap (nu Skagerak) producerede.

Posthuset er nu (2024) i privat eje. Stueetagen bruges til opmagasinering, mens førstesalen fungerer som bolig.

Kilder:

Projekt "Synliggørelse af Hack Kampmann og hans bygninger i Hjørring Kommune" er lavet i et samarbejde mellem initiativtager og arkitekt Charlotte Helsted, FBL Hjørring, Hjørring Kommune og Vendsyssel Historiske Museum.