fbpx

Februar, 2022

tir.15Feb.(Feb. 15)11:00fre.25(Feb. 25)16:00VINTERFERIE 202211:00 - 16:00 (25)

Beskrivelse

Kom til en hyggelig vinterferie på Vendsyssel Historiske Museum i uge 7 og 8: Bjesk, detektorsøgning, kreative sysler og meget mere!

Restriktionerne er væk, og museerne er åbne igen! Med vinterferiens uge 7 og 8 er der rig mulighed for at kigge forbi Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring og få en god og hyggelig oplevelse sammen med familien. Alle hverdagene bortset fra mandag, hvor museet holder lukket, vil det summe af liv på museet i Hjørring.

I løbet af begge uger kan man hilse på købmændene i den hyggelige museumsbutik. Her kan der købes slik og sukkerkringler, og man kan få en god snak med købmændene. Er man til de indendørs, kreative sysler, kan man tirsdag og onsdag i begge uger dekorere sin egen æske eller lave en fastelavnsmaske eller et fastelavnsris. Om tirsdagen i uge 8 kan man også fra 11.00-15.00 lære at hækle og se eksempler på, hvad man kan lave af forskellige, hæklede ting.

Tirsdag i uge 7 fra 13-15 kan man opleve arkæologen i arbejde, når han udgraver keramik fra en ældre romersk jernaldergravplads ved Brønderslev. De gravgaver, som kom med i gravene er taget op af jorden i gipspræparat, så de kan udgraves kontrolleret på museet.

Om onsdagen kl. 13 i begge uger kan man komme med på en rundvisning for børn i alderen 5-12 år. Man kan høre om, hvordan det var at være barn på oldeforældrenes tid. Hvad legede man med dengang, og hvordan oplevede de 2. Verdenskrig?

Udenfor er der torsdag kl. 13-15 mulighed for at søge med detektor i museumshaven og søge efter ting i jorden. Der er en lille ting til finderen…

Hvis vejret er til det, kan man hele ugen lege gamle lege i museumshaven: Der er både stylter, tøndebånd og sjippetov – og rig lejlighed til at lege fangeleg i området, hvor der tidligere var skolegård.

FOTOJAGT FOR BØRN: Foruden alle disse aktiviteter er der også mulighed for at gå på fotojagt i museets udstillinger. For de små i alderen 4-9 år kan man blive udstyret med et polaroid-kamera og en bingoplade og derefter gå på jagt efter spændende ting i udstillingerne. Børn skal på sporet af ting, som fortæller om barndommen i gamle dage: Havde jernalderens børn mon legetøj? Og hvad legede man med under besættelsen af Danmark fra 1940-1945? Når bingopladen er fuld, venter der en lille præmie i museumsbutikken.

For de større børn og unge er der også en foto/fortællekonkurrence: Tag et foto af den ting på museet, som er din favoritting. Skriv derefter 5 linjer om, hvorfor du har valgt denne ting. Bedste besvarelse/foto får en thorshammer i sølv med lædersnor, som kan bruges af både drenge og piger.

Når man er færdig med aktiviteterne, kan man alle dage nyde en kop kaffe og et stykke kage i museets café. Fredag tændes vaffeljernet og der serveres lækre, hjemmelavede vafler til en billig pris.

Husk at der er gratis adgang for børn og unge op til 18 år!

 

PROGRAM:

UGE 7:

Mandag d. 14. februar: lukket

Tirsdag d. 15. februar: “Se arkæologen arbejde”. “Kreativt værksted for børn”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Onsdag d. 16. februar: “Kreativt værksted for børn”. “Rundvisning for børn (5-12 år)”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Torsdag d. 17. februar: “Detektorjagt i museumshaven”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Fredag d. 18. februar: “Vaffeljernet tændes”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Lørdag d. 19. februar: lukket

Søndag d. 20. februar: almindeligt åbent, adgang til udstillinger. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

 

UGE 8:

Mandag d. 21. februar: lukket

Tirsdag d. 22. februar: “Kreativt værksted for børn”. “Lær at hækle”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Onsdag d. 23. februar: “Kreativt værksted for børn”. “Rundvisning for børn (5-12 år)”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Torsdag d. 24. februar: “Detektorjagt i museumshaven”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Fredag d. 25. februar: “Vaffeljernet tændes”. “Købmandsbutikken er åben”. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Lørdag d. 26. februar: lukket

Søndag d. 27. februar: almindeligt åbent, adgang til udstillinger. “Fotojagt for børn (4-9 år)”. “Fotokonkurrence for større børn/unge”. “Gamle lege i museumshaven”.

Tidspunkt

15 (Tirsdag) 11:00 - 25 (Fredag) 16:00

Comments are closed.

X