fbpx

FOREDRAG: Mellem kollaps og klimakatastrofe – Folkevandringstiden i Europa og Norden

FOREDRAG: Mellem kollaps og klimakatastrofe – Folkevandringstiden i Europa og Nordentor.19Sep.19:00tor.20:30

Beskrivelse

Overskrift: Mellem kollaps og klimakatastrofe – Folkevandringstiden i Europa og Norden. Foredrag v. ph.d. og museumsinspektør ved Museum Vest Rasmus Birch Iversen. Foredraget er en del af efterårets foredragsrække om migration og flugt.

Beskrivelse: Perioden mellem 300 og 700 e.Kr. kaldes folkevandringstiden eller ”The dark ages” – mørk fordi lyset dæmpedes over Europa, da Romerriget kollapsede, og folkevandringer og formørkede barbarkonger erstattede civilisation med en ny og mere kaotisk verdensorden. Men perioden er også startskuddet til det Europa, vi kender i dag. Den konflikt mellem nationalstat og europæisk fællesskab, der udspiller sig i det moderne Europa, har netop sine dybe rødder i Det Vestromerske Riges undergang og de nye kongedømmer, der voksede frem. De senere år har forskerne også haft fokus på en langvarig kuldeperiode fra midten af 500-tallet, som også fik stor betydning i Skandinavien. For pessimister har Folkevandringstiden fået ny aktualitet.

Adresse: Det Gamle Rådhus, Torvet 6, Hjørring.

Pris: 80 kr.

Fordelspris (for medlemmer af Museumsforeningen samt frivillige): 50 kr.

Arrangør: Vendsyssel Historiske Museum i samarbejde med Museumsforeningen ved Vendsyssel Historiske Museum og Hjørring Folkeuniversitet

Tidspunkt

19. September 2024 19:00 - 20:30(GMT+02:00)

Adresse

Det Gamle Rådhus

Torvet 6, 9800 Hjørring

Other Events

Comments are closed.