fbpx

I Rommels fodspor - EKSTRA

I Rommels fodspor - EKSTRAtor.14Dec.19:00tor.20:30

Beskrivelse

Der har været særlig stor interesse for det foredrag, som afholdes i anledning af, at det i år er 80 år siden, at den tyske generalfeltmarskal Erwin Rommel besøgte det 10. hærkystbatteri i Hirtshals. Derfor gentages foredraget torsdag den 14. december kl. 19.00 på Hirtshals Fyr, hvor historiker Jens-Christian Hansen fra Vendsyssel Historiske Museum igen holder foredrag om Rommel.

Foredraget kommer ind på, hvem den største kanon, der besøgte Hirtshals under besættelsen, var. ”Ørkenræven” Rommel var blevet gjort legendarisk af den nazistiske propaganda. Men hvorfor rejste han til Nordjylland for at se på bunkere, og hvem var han egentlig?

Også denne aften kommer vi tættere på personen Erwin Rommel, hans forhold til Hitler og nazismen, og om han reelt var den helt, som propagandaen gjorde ham til. Hvad var ”Atlantvolden” egentligt for en størrelse, og hvilken rolle spillede Rommel i det enorme bunkerbyggeri? Hvilken konkret betydning fik Rommels besøg i Danmark, og hvor købte han mon den sidste julegave til sin kone?

Foredraget rundes af med en refleksion over, hvordan synet på Rommel er under forandring. Skal vi se ham som krigshelt, som en propagandafigur, der bl.a. skulle vise ”Atlantvoldens” uindtagelighed, eller bør vi forstå Rommels betydning ud fra andre parametre?

TILMELDING OG PRIS: Det koster 80 kr. at deltage i arrangementet, hvori der er inkluderet kaffe og kage i pausen. Da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig til jch@vhm.dk. Foredragsaftenen arrangeres som et samarbejde mellem Hirtshals Fyr og Vendsyssel Historiske Museum.

Tidspunkt

(Torsdag) 19:00 - 20:30(GMT+01:00)

Adresse

Bunkermuseet

Fyret, 9850 Hirtshals

Comments are closed.