fbpx

August, 2021

søn.08Aug.10:0016:00Høstdag i Mosbjerg10:00 - 16:00 Landskabs- og landbrugsmuseet

Beskrivelse

Beskrivelse:

For første gang siden 1988 blev der sidste år ikke afholdt Høstdag på Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Mosbjerg, men i år er Høstdagen tilbage – og endda med gratis entre takket være Hjørring Kommunes Genstartspulje til kulturarrangementer i kommunen.

 

På Landskabs- og Landbrugsmuseet vil der søndag den 8. august summe af liv; I marken bliver der høstet på gammeldags maner som i første halvdel af 1900-årene med le, segl og selvbinder, og museets ”nye gamle” tærskeværk vil blive taget i brug.  I og omkring husmandsstedet kan man se mælkekontrollanten og rebslageren arbejde, der bliver bundet halmsko, danset folkedans, sunget høstsange og fra køkkenet breder duften sig af lækker mad, når frokosten bliver tilberedt på det gamle brændekomfur til de hårdt arbejdende høstfolk i marken.

 

Vi fokuserer i år særligt på temaet KORN, og derfor får vi bl.a. besøg af Gl. Buurholts moderne mobile fabrik, hvor det bliver demonstreret, hvordan den maler korn til mel. Vi får også besøg af Fodergrossisten der bl.a. serverer smagsprøver på grød toppet med havtornesyltetøj og kriblende og krablende buffalo orme. Kornets Hus er også en aktiv del af ”Kornværkstedet” ligesom Vester Hedegård, som hvert år dyrker op mod 30 forskellige kornsorter, der bl.a. sælges i form af forskellige typer økologisk mel.

 

Børnene kan prøve at male korn til mel, der bagefter kan byttes til snobrødsdej, som kan tilberedes ved bålpladsen. Der er også gamle lege, ponyridning og hestevognskørsel, så ingen kommer til at kede sig på denne festlige dag, hvor der sker meget mere, end hvad der her er plads til at liste op.

 

Vi glæder os til at byde jer velkommen til Landskabs- og Landbrugsmuseet til en festlig dag i høstens og kornets tegn fra kl. 10-16.

Adresse: Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg, Jerupvej 613, 9870 Sindal

Pris: Gratis

Arrangør: Vendsyssel Historiske Museum

Tidspunkt

(Søndag) 10:00 - 16:00

Adresse

Landskabs- og landbrugsmuseet

Jerupvej 613, Mosbjerg, 9870 Sindal

Pris

GRATIS

Comments are closed.

X