November, 2019

lør.23Nov.(Nov. 23)11:00søn.24(Nov. 24)16:00Hjørring Julemarked11:00 - 16:00 (24) Vendsyssel Historiske Museum

Beskrivelse

I weekenden uge 47 (d. 23. + 24. november) står den på jul og glade dage, når Hjørring Julemarked slår dørene op til endnu en omgang julehygge i smukke historiske omgivelser på Vendsyssel Historiske Museum. Museet bliver fyldt til randen med stande, og der er aktiviteter for både børn og voksne. Så der er rig lejlighed for at finde nogle af årets helt specielle julegaver, og samtidigt invitere familien på en dejlig hyggestund.

Hjørring Julemarked er byens nye store attraktion i tiden op til jul, hvor man kan møde små og store lokale handlende, i alle mulige former for håndværk.

Man kan gå på opdagelse i en lang række stande, og der er alt fra juledekorationer, keramik, garn og bjesk til planter, smykker, broderi og meget, meget mere. De mange stande, som er fordelt ud over hele museet, har noget for alle nysgerrige.

Det præcise program for Hjørring Julemarked bliver afsløret senere, men vi kan allerede nu lokke med: 

Lørdag d. 24. november klokken 11 åbner Hjørring Julemarked og de mange stande. Der er hestevognskørsel hele dagen, mulighed for at klippe julepynt med familie og bedsteforældre og den Gamle Købmandsbutik er selvfølgelig også åben – hvor man nu endelig igen kan købe den lokalklassiske Hartmann-spegepølse – friskt leveret fra slagteren i Sindal efter original opskrift fra 1931. Der er julerundvisning for børn og familier på museet med museumsdirektøren. Vendsyssel Fælleskor kommer og synger i teaterudstillingen.

Der er skattejagt for de små, hvor de skal finde skjulte ting på museet, og har mulighed for at vinde en gave.

Dagen efter, søndag d. 25. november, starte Hjørring Julemarked op igen kl. 11, hvor alle stande igen er repræsenteret. Denne dag vil man også kunne opleve parteringen af en halv gris af slagter ved laden. Muldbjergskolens kor kommer og synger i teaterudstillingen – hvorefter også Vendsyssel Sygehuskor Pi’erne også kommer. Hestevognen kører stadig, og der er juleklip for børn og forældre.

Der er entré på 50 kroner for voksne, børn er altid gratis, og så er der fri adgang til alle boder og udstillinger. Og når man så ér på museet, kan man jo gå på opdagelse i museets særudstillinger, som ”Hjørring på de skrå brædder” og ”775 – Det vi var stolte af”.

Hjørring Julemarked glæder sig til at byde dig og din familie indenfor til et par skønne dage i julehyggens tegn på Vendsyssel Historiske Museum i hjertet af Hjørring.

Tid: kl. 11-16

Sted: Vendsyssel Historiske Museum, Museumsgade 3, 9800 Hjørring

Entré: 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

Arrangør: Vendsyssel Historiske Museum

 

Tidspunkt

23 (Lørdag) 11:00 - 24 (Søndag) 16:00

Adresse

Vendsyssel Historiske Museum

Museumsgade 3, 9800 Hjørring

Pris

50 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

Comments are closed.

X