fbpx

September, 2021

lør.04Sep.10:3017:00Genåbningsfest på Vendsyssel Historiske Museum10:30 - 17:00 Vendsyssel Historiske Museum

Beskrivelse

Lørdag den 4. september kl. 10.30-17.00 inviterer Vendsyssel Historiske Museum til genåbningsfest på museet i Hjørring. Måneders nedlukning af landet og restriktioner har forhindret museet i at afholde festlige åbningsreceptioner for de to seneste udstillinger ”Vendsyssel Besat” om besættelsestiden i Vendsyssel og ”Dødens Teater” om oldtidens menneskeofringer.

Det vil VHM gerne råde bod på ved at invitere til en dag med fokus på emner, der berører udstillingerne med talks for de voksne og levende formidling for børnene.

Formiddagen fra 10.30-12.30 er reserveret børnene i alderen 6-12 år. Under overskriften: ”Hvornår har du sidst ofret til guderne eller været arkæolog for en dag? ” inviterer museet børn til at kigge museets arkæologer over skulderen. Museumsinspektør Sidsel Wåhlin vil kort fortælle om, hvorfor man ofrede køer, heste, får, lerkar – og sågar mennesker – for flere tusind år siden. Herefter får børnene kittel på og udstyret med papir, blyant og evt. et mobilkamera får de lov til at registrere en af ofringerne fra Svennum Offermose, som er en central del af udstillingen. Afslutningsvist skal man selv bygge sin egen ofring med sten, grene, skår af lerkar, kranier (af plastik). Der vil også være mulighed for at tegne og illustrere kranierne og prøve at registrere de enkelte fund. Afslutningsvis er der en frokost-madpakke til alle deltagere.

Om eftermiddagen fra kl. 13.00 er det de voksnes tur. VHM afprøver denne dag et nyt formidlingskoncept, hvor der i stedet for foredrag vil være uformelle talks mellem museets egne inspektører og fagfolk udefra. Direktør for Moesgaard Museum, ph.d. Mads Kähler Holst, Direktør for Nordjyllands Kystmuseum, ph.d. Henrik Gjøde Nielsen og fotograf og kunstner Stephen Freiheit vil sammen med museumsinspektørerne Sidsel Wåhlin og Jens-Christian Hansen guide publikum gennem emner, som berører de to udstillinger. Et nærmere program kan ses på museets hjemmeside. Fra kl. 15.30-17.00 vil det være muligt at se de to udstillinger, og de to inspektører vil også være til stede i udstillingerne og svare på spørgsmål.

-> BØRNETILMELDING!!! Det er gratis af deltage både i formiddagens og eftermiddagens programpunkter. Men pga. pladshensyn kræver børneaktiviteterne tilmelding, hvilket kan ske til mailadressen vhm@vhm.dk senest den 1. september. Oplys navn og alder på de deltagende børn og kontaktoplysninger.

 

PROGRAM:

Kl. 10.30-12.30: Aktivitet for børn i udstillingen ”Dødens Teater” afsluttende med frokostmadpakke

Kl. 13.00: Velkomst i Det gamle Rådhus og præsentation af programmet og deltagerne

Kl. 13.10: 1. Talk: Direktør for Moesgaard Museum, Ph.d. Mads Kähler Holst og museumsinspektør, mag.art Sidsel Wåhlin, Vendsyssel Historiske Museum under overskriften: ”Menneskeofferets mange ansigter i jernalderen”

Kl. 13.45: Pause

Kl. 14.00: 2. talk: Direktør for Nordjyllands Kystmuseum, Ph.d. Henrik Gjøde Nielsen og formidlingschef, Ph.d. Jens-Christian Hansen, Vendsyssel Historiske Museum under overskriften: ”Besættelsestiden på museum: Fortid, nutid, men ingen fremtid? ”

Kl. 14.35: Pause med kaffe og kage

Kl. 14.55: 3. Talk: Fotograf og kunstner Stephen Freiheit og museumsinspektør, mag.art Sidsel Wåhlin, Vendsyssel Historiske Museum under overskriften: ”Kranier i Kunst og Kult – fascination af kraniet i tid og rum”

Kl. 15.30: Afrunding og herefter mulighed for at se udstillingerne ”Dødens Teater” og ”Vendsyssel Besat”. Udstillingernes kuratorer vil være til stede i udstillingerne

Kl. 17.00: Tak for i dag (museet lukker)

Tidspunkt

(Lørdag) 10:30 - 17:00

Adresse

Vendsyssel Historiske Museum

Museumsgade 3, 9800 Hjørring

Pris

GRATIS

Comments are closed.

X