Oktober, 2019

ons.30Okt.19:0020:30Foredragsrække (4/4): Det glemte mosefolk – moseskeletter fra Vesthimmerland19:00 - 20:30 Det Gamle Rådhus

Beskrivelse

Det er ikke kun i Vendsyssel, at man i jernalderen ofrede mennesker i mosen.

Efterkrigstidens tørvegravninger gav store arkæologiske resultater. Tre år i træk blev der fundet moselig i Borremosen ved Aars. Og i begyndelsen af 1950’erne kom så de allermest berømte; Tollundmanden og Grauballemanden ved Silkeborg. De løb med al opmærksomheden fra forskning, presse og publikum.

Der var ellers igennem mange år fundet mange skeletter i moserne, men interessen for dem var i forvejen lav og den forsvandt næsten helt. Ligesom de moseskeletter, Vesthimmerlands Museum indleverede til det nyetablerede Naturhistorisk Museum i Aarhus. Indtil for nylig. Ti moseskeletter var der, og da der var forløbet omkring 60 år, fra de blev indleveret, er der udviklet adskillige nye metoder, der kan hjælpe os til at beskrive og måske forstå nogle af jernalderens allermest gådefulde fund.

Vesthimmerlands moseskelletter er i de seneste år blevet undersøgt med nye metoder. Bjarne Henning Nielsen fra Vesthimmerlands Museum fortæller om disse jernalder mennesker og hvorfor de endte i mosen. Han inddrager også en række andre spektakulære fund for at sætte denne praksis i relief.

Tid: Kl. 19.00

Sted: Det gamle rådhus, Torvet 6, 9800 Hjørring

Pris: 80,- kr. pr. person (inkl. kaffe i pausen). Museumsforeningens medlemmer: 65 kr. pr. person (inkl. kaffe)

Arrangør: Vendsyssel Historiske Museum

Tidspunkt

(Onsdag) 19:00 - 20:30

Adresse

Det Gamle Rådhus

Torvet 6, 9800 Hjørring

Pris

80,- kr. pr. person (inkl. kaffe i pausen). Museumsforeningens medlemmer: 65 kr. pr. person (inkl. kaffe)

Comments are closed.

X