150 ÅR I BILLEDER

En af de vigtigste kilder til vores historie er fotos. Historisk Arkiv har en slet og ret fantastisk fotosamling – over 300.000!

Af disse har man udvalgt over 500 som i en separat udstilling fortæller om Hjørring og egnens udvikling fra midten af 1800-tallet og frem til i dag. Her er store verdensbegivenheder som verdenskrige og deres virkning her på vor egn.

Når man ser et billede hvor tyskere holder juleaften for deres soldater i december 1940 på Vendelbohus bliver 2. verdenskrig pludselig meget nærværende. Her er små fortællinger om badeliv. Hvordan så oldemors badedragt ud i 1932? Brugte de sololie dengang?

Der er historier om fritid. Hvordan så det lokale fodboldhold ud? De mange smukke fotos er suppleret med genstande, så man får et godt, tre dimensionalt indtryk af livet. Man får også et indtryk af livet i de gamle huse. Hvordan var de baggårdene? Var det lækker, urban idyl, eller var det faktisk temmelig beskidt?

Blandt de mange genstande er der naturligvis også fotografisk udstyr så man kan se teknikken der skabte de smukke fotos. En dejlig, nem, udstilling som giver et hurtigt indblik i vores kommunes udvikling gennem 150 år.