April, 2019

tor.4Apr.14:30- 16:30Slægtsforskningscafé14:30 - 16:30 Det Gamle Rådhus

Beskrivelse

Kurt Christensen og Gerda JensenVinter sæsonens sidste Slægtsforsknings Café åbner på torsdag den 4. April fra kl. 14.30 til 16.30 i den tidligere Byrådssal på Det Gamle Rådhus, Akseltorv i Hjørring. Det er muligt at benytte elevator ved besøg af Caféen.

Caféen er en aktivitet under Slægtshistorisk Forening for Hjørring og Omegn.

I Caféen har vi denne gang to emner på programmet,“Ingstrup Projektet” og det nyeste i slægtsprogrammet “Family Search” ved Gerda Jensen, Vraa, og Kurt Christensen, Hjørring.

Slægtsforsker Gerda Jensen i Vraa, siger om Ingstrup Projektet;

“Den udvikling, der er sket i landsbyen Ingstrup, er faktisk ret interessant. Den afspejler nemlig den udvikling vores samfund har været i, i de seneste 100 år. Fra at være en by, der i udpræget grad har serviceret landbruget med butikker, skoler og håndværk. Til at være en by, hvor folk bor, med skole og minimalt udbud af forretninger. Men hele tiden med et godt socialt sammenhold mellem de mennesker, der bor der. Med idrætsforening, forsamlingshus og nu BogBrugsen. I BogBrugsen samles vi en flok frivillige seniorer. Vi sætter fokus på, hvordan livet har været for de mennesker, der har boet og virket i Ingstrup i fortiden. Vi vil med andre ord gerne være med til at skabe en levende historie om Ingstrup. Gerda Jensen har endda skabt en hjemmeside om Ingstrup med internet adressenwww.ingstrup.gerdalogy.dk/

Slægtsforsker Kurt Christensen, Hjørring, siger om Family Search; “Programmet er fuldstændig gratis at benytte, og er et slaraffenland for slægtsforskere, og han vil give en anvisning på, hvilke muligheder slægtsforskeren har ved at benytte systemet, både ved at hente oplysninger, men også ved at gemme egne oplysninger i databasen. Så de fremover vil være tilgængelige for ens efterkommere”.

Selvfølgelig, som sædvanlig, skal vi i pausen nyde kaffe/the med småkager og en god snak !!

Alle kan gratis deltage i arrangementet, og der IKKE krav om medlemskab af Slægtshistorisk Forening.

Tid: Torsdag den 4. april kl. 14.30-16.30

Sted: Det Gamle Rådhus, Torvet 6, Hjørring

Entré: Gratis

Tidspunkt

(Torsdag) 14:30 - 16:30

Adresse

Det Gamle Rådhus

Torvet 6, 9800 Hjørring

Comments are closed.