Juni, 2017

lør.10Jun.11:00- 16:00GULD magt & slægt – åbning af ny særudstilling11:00 - 16:00 Vendsyssel Historiske Museum

Beskrivelse

Ved museets daglige virke er der gennem de seneste år indkommet en række fund af særlig kulturhistorisk værdi. Der er tale om exceptionelle fund af ædelmetal, der i jernalderen har tilhørt den øverste samfundselite i Vendsyssel.

I udstillingen fremvises det imponerede fund af en fyrstebegravelse fra Hvirrekær fra 200-tallet, der rummer massive guldringe; fund af guldbrakteater og gyldne sværdfragmenter fra Måstrup og Stentinget, foruden en barnegrav med et rigt gravinventar af meget høj status fra Brønderslevegnen. I et jernaldersamfund, der var præget af hierarki og magtkampe, var statussymboler vigtige, og udstillingen søger derfor at tegne et billede af de ledende slægters selviscenesættelse i løbet af yngre jernalder.

Fundene er gjort både i forbindelse med museets arkæologiske udgravninger, men også gennem detektorfolkets flittige afsøgninger, der har været med til at berige vores viden om den danske forhistorie.

For økonomisk støtte til udstillingen ønsker museet at takke ENV-fonden.

Tidspunkt

(Lørdag) 11:00 - 16:00

Adresse

Vendsyssel Historiske Museum

Museumsgade 3, 9800 Hjørring

Pris

Alm entré

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>