April, 2018

tir.3Apr. - 27Apr. 300:00Apr. 27Der var engang… Sysseltinget00:00 - 00:00 (27) Hjørring Bibliotekerne

Beskrivelse

Historisk Arkiv bidrager til udstilling om Sysseltinget på Hjørring Bibliotekerne

Hjørring kan i år fejre 775 års jubilæum, og derfor laver vi i samarbejde med bl.a. Vendsyssel Historiske Arkiv og Jørgen Basse Larsen en udstilling om ét af de kulturhuse, som rigtig mange hjørringensere har et forhold til; det nu hedengangne Sysseltinget.

Kom og dvæl ved en fantastisk fortid, når vi udstiller fotos og effekter fra tiden med Sysseltinget.

Udstillingen kan ses på Hjørring Bibliotekerne, fra 3. april til 27. april 2018.

Foreningen Sysseltinget opstod i 1976 på foranledning af lokale musikere og musikfolk. Foreningen fik til huse i Jørgen Storms gamle pakhus på Banegårdspladsen 2, som Hjørring Kommune stillede til rådighed. Sysseltinget blev et bredt kulturelt omdrejningspunkt i Hjørring med musik i adskillige genrer samt teater, foredrag, film m.m. Foreningens aktiviteter blev varetaget af frivillige. Huset var endvidere samlingssted for adskillige af Hjørrings foreninger, ligesom der var indrettet øvelokale til amatørmusikere.

Sysseltinget præsenterede mange musiknavne før de slog igennem, f.eks. TV2, Thomas Helmig, Lars Lilholt m.fl., og mange kendte musikere er udsprunget af miljøet omkring Sysseltinget. Stedet blev et af landets anerkendte spillesteder både blandt musikere og publikum.
Kilde: vendsysselwiki.dk

Tidspunkt

3 (Tirsdag) 00:00 - 27 (Fredag) 00:00

Adresse

Hjørring Bibliotekerne

Hjørring Bibliotekerne

Pris

gratis

Skriv et svar