DEN GODE HISTORIE

Vendsyssel Historiske Museums slogan er “… vi har den gode historie!”, og det er der en rigtig god grund til. Vi har nemlig den gode historie – vi har faktisk masser af dem. Tusindvis, for det ikke skal være løgn.

Det er selvfølgelig vores fornemmeste opgave at give disse fantastiske historier videre til dig, og det har vi gjort i mange år, ved at samle de bedste i forskellige tryksager og i udstillinger.

Her på denne side har vi gjort det rigtigt nemt for dig. Her kan du fordybe dig i de forskellige kategorier vi igennem årene har opbygget.

Hjørringhistorier

I forbindelse med Kulturnatten i Hjørring den 31. maj 2001, fremstillede Historisk Arkiv ved Vendsyssel historiske Museum en række små historier fra Hjørrings fortid. Historierne er alle skrevet på baggrund af oplysninger fra arkivalier, bøger og billeder i Historisk Arkivs samlinger. Disse historier udkommer stadig.

Jubilæumshistorier

I 2014 kunne Vendsyssel Historiske Museum fejre 125 års jubilæum, og det blev gjort med udstillingen “Skattekisten”. Her har vi samle et lille udpluk af de gode historier fra udstillingen.

Historien bag museumsgenstanden

Vendsyssel Historiske Museum har tusindvis af spændende genstande udstillet og på lager. Her er historierne bag nogle af de mest spændende og sjove.